Christian Rasmussen første danske formelmester i USA

Foto: Christian Rasmussen Racing

I nat dansk tid blev det endelig tid for Christian Rasmussen til at træde frem på scenen og lade sig hylde som vinder af USF2000 serien, 2020. Ved prisoverrækkelsen, der foregik i Saint Petersburg i Florida, var der mange rosende ord for vores unge danske ven, der på fornemmeste vis fik vist at dansk motorsport kan noget specielt.

9 sejre totalt, heraf 6 sejre i træk i starten af sæsonen. I alt betrådte Christian podiet 10 gange og hentede 8 pole positions og 7 gange kørte han hurtigste omgang i løbet. Lagt oveni hans 3 sejre i sidste sæson, deler han titlen som den mest vindende kører i USF2000 med J.R. Hildebrand og Kyle Kirkwood.

Christian kunne have fået den sidste titel alene, hvis han havde vundet blot et enkelt løb i finaleweekenden. Sådan gik det dog ikke. Udfordringer med at finde det perfekte setup til bilen, gav Christian en startplacering som P5 i heat 1. Desværre endte første heat inden det rigtigt kom i gang, da Christian blev ramt hårdt af en konkurrent i sving 1, og det var enden på hans løb.

I det andet løb var det en mere afslappet start. Desværre kæmpede teamet med farten i bilen, hvilket betød at Christian ikke rigtigt kunne kæmpe med om topplaceringerne. Det blev en placering som P5. Selvom Christian selvfølgelig gerne ville have vundet begge sine to sidste løb, så er han naturligvis en glad mand, der allerede i forrige løbsweekend kunne sikre sig mesterskabet.

Det har været en fantastisk sæson, der har indeholdt alt det en god sæson skal indeholde. Der har været mange store øjeblikke, nedture hvor man har skullet grave dybt, og ikke mindst har denne sæson budt på en masse værdifuld erfaring.


Christian har vist at han har hele pakken, og at han har det der skal til for at gå hele vejen til IndyCar. Han har på kort tid skabt sig et godt navn i USA, hvor han er kendt for sine store evner bag rattet, sin positive attitude, og det store smil.

Nu gælder det en anden opgave. Vinterpausen betyder tid til dialog med nuværende og nye samarbejdspartnere, om mulighederne for samarbejde i næste sæson.

Også Team Danmark og DASU har fortjent en stor tak for deres store støtte i år. Sidst men ikke mindst, skal der også lyde en stor tak til den store fanskare der hepper med, både i Danmark og i USA. Det er dejligt at mærke den store opbakning.

Christian Rasmussen Racing

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: