Frederik Normann kørte af banen – og vandt – på Jyllandsringen

Foto: Boxengasse / Kim Gripping

Det startede skidt og endte rigtig godt, da Frederik Normann deltog i Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen i weekenden. Men der kom pokaler med hjem til værkstedet.

Den midtjyske racerkører og mekaniker startede sin løbsweekend på en kedelig måde. Under lørdagens regnvåde kvalifikation til løbene aquaplanede han af banen med sin BMW M3 og skadede bilen.

“Da jeg skulle bremse for enden af langsiden var der ikke noget vejgreb, så jeg var passager i min egen bil med meget høj fart”, fortæller Frederik, som ramte barrieren frontalt med godt 100 kilometer i timen.

Takket være moderne sikkerhedsforanstaltninger i racerbiler slap Frederik selv med lidt blå mærker fra sikkerhedsselerne. Bilen var til gengæld ikke sluppet helt så billigt, så Frederik og teamet kæmpede for at få den klar til start i det første løb, der allerede blev kørt lørdag eftermiddag.

“Det krævede lidt knofedt og kreative løsninger, men det lykkedes at blive køreklar. Heldigvis var det mest kosmetiske skader og dele som bare skulle skiftes, så det var dejligt at kunne køre ud på banen og være med i løbet”, siger Frederik, der dog ikke nåede helt til vejs ende i det første løb.


“Vi havde ikke nået at justere styretøjet og undervognen ind før løbet, så bilen var lidt af en mundfuld at køre. Halvvejs igennem kørte jeg i pit for at se om vi kunne gøre noget, men det endte med at vi trak stikket for ikke at risikere at ødelægge noget.”

Lørdag aften blev der til gengæld arbejdet for at få bilen tilbage til perfekt stand, og kigges der på resultatlisten lykkedes det ganske fint. Frederik sluttede løbet som vinder af sin klasse og på en samlet tredjeplads foran både Ferrari, Lamborghini og Porsche-racere.

“Det var jo helt vildt! Bilen kørte perfekt; der var bare ikke noget som helst at være ked af dér”, lød det fra en glad Frederik Normann efter løbet, og med endnu et løb på en times varighed forude var humøret højt.

Søndag eftermiddag blev det sidste løb kørt, og selvom resultatet her kun blev til en andenplads i klassen, var det en glad Frederik Normann som kunne se tilbage på en travl løbsweekend på hjemmebanen:

“Det har været vildt fedt. Selvfølgelig er det træls at have fået skader på bilen, for der er lige nogle timers arbejde hjemme på værkstedet før den er helt fin igen – men resultaterne er godt nok lidt bedre end jeg havde forventet. Fedt at jeg har kunnet vinde over fabriksbyggede racerbiler med mit eget hjemmebyggede projekt. Det giver blod på tanden til mere”, slutter Frederik Normann.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: