Jacob Mathiassen lynede i glimt i finaleweekenden

Foto: Boxengasse

Farten var der og en heatsejr kom i hus, men alligevel fik Jacob Mathiassen en lidt frustrerende afslutning på 2020 i TCR Denmarks finaleweekend. 

Et resultat, der på sin vis afspejler det meste af en mærkelig 2020-sæson, hvor løb er blevet aflyst og flyttet – og en sæson, hvor heldet på asfalten var en blandet omgang. Det blev i alt til to heatsejre og en enkelt tur på skamlen – men uheld og tekniske udfordringer betød, at potentialet ikke helt blev foldet ud: 

– Det var rigtig fedt at vinde heat 2 her i finaleweekenden, hvor jeg endnu engang fik vist, at vi absolut har farten til at kunne køre med helt fremme i mesterskabet. Men vi har bare ikke haft heldet med os, og jeg kan selvfølgelig ikke undgå at sidde lidt frustreret tilbage, når det blev teknikken, der kostede mig muligheden for at lukke året med en pokal, forklarer han. 

Fuldt fokus inden finaleheatet.

Op og ned

Jacob startede nemlig weekendens finale som nummer to – lige bag TCR Denmarks nye mester, Kasper H. Jensen, og lige foran Jan Magnussen. Og det så længe ud til, at Jacob Mathiassen kunne ende sæsonen med en tur på podiet i finalen, da han længe var i kamp med Jan Magnussen og holdt godt fast i andenpladsen.


Men den udsigt holdt ikke hele vejen til det ternede flag:

– Undervejs i finalen kommer der en safetycar-periode, mens jeg ligger nummer to, og det er der, hvor bilen begynder at sætte ud. Og når en motor begynder at sætte ud, så trækker den altså ikke særligt godt. Det endte med at koste mig masser af tid, forklarer en ærgerlig Jacob Mathiassen, der endte finalen som nummer otte. 

En samlet femteplads i mesterskabet blev udbyttet for Jacob Mathiassens første sæson i TCR Denmark, og alt i alt er det en optimistisk Jacob Mathiassen, som ser tilbage på 2020. Der er nemlig positive indtryk at tage med ind i vinterpausen:

– Det har virkelig været godt at se en serie som den her skyde frem på den danske scene med et så højt niveau. Det er virkelig nogle dygtige kørere og teams vi er oppe imod, og jeg tager også det med mig, at jeg gennemgående har vist, at jeg godt kan kæmpe med i den helt skarpe ende af et felt som det her, afrunder Jacob Mathiassen. 

Jacob Mathiassen/Insight Racing

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: