Malthe Jakobsen får debut på Le Mans i opvarmningsløb!

Foto: Xynamic

Der blev pludselig travlt på værelset i Sennels, da teamchefen for RLR Msport ringede og tilbød den thy’ske racerkører Malthe Jakobsen en plads i Road to Le Mans-løbet, der køres som opvarmning til det rigtige 24 timers-løb om få uger.

Det var ellers ikke på tegnebrættet for i år. Den 16-årige racerkører har i forvejen taget et stort spring fra Formel 4-klassen til European Le Mans Series, og det er netop thyboens indsats og resultater her, der udløste opringningen fra teamchefen. Med en tredjeplads i debutløbet og en konstant placering blandt de fem hurtigste kørere i feltet har den unge racerkører også lidt at have det i.

“Det her tilbud var bare det helt rigtige. Teamet havde andre interesserede kørere, men de ville have mig i bilen. Det er jeg virkelig benovet over, og det er en helt perfekt mulighed for at lære banen at kende, før jeg forhåbentlig skal køre 24 timers-løbet dernede en dag”. fortæller Malthe Jakobsen.

Det særlige ved Le Mans-banen er nemlig, at en stor del af den består af helt almindelige landeveje, som spærres af den ene gang om året, hvor løbet køres. Derfor er der ingen mulighed for at prøve kræfter med den noget særprægede bane, hvis ikke man deltager i et opvarmningsløb som eksempelvis Road to Le Mans. Derfor er Malthes ambitioner primært at lære banen at kende:

“Det kunne da være vildt fedt at få en pokal med hjem fra Le Mans … men jeg har hørt fra alle, som har prøvet banen, at det kræver en helt anderledes kørestil at være hurtig dernede, så for mig handler det udelukkende om at lære mest muligt i den tid, jeg har bag rattet”, siger Malthe, og indskyder:


“Jeg kører altid for at vinde. Men når det er så stort som Le Mans, så skal man også lære noget, før man for alvor har chancen for at vinde.”

At det overhovedet er muligt for Malthe Jakobsen at komme til start i Road to Le Mans, skyldes i høj grad den lokale opbakning fra erhvervslivet i og omkring Thy:

“Jeg har brugt nogle dage på at kontakte alle sponsorer og høre om de mon ville hjælpe mig økonomisk til at kunne tage imod den her mulighed, teamet har givet mig. Responsen har været enormt positiv, og jeg er stolt af at have den opbakning og tiltro fra så mange mennesker. Det er min store drøm, de holder i live, og jeg arbejder hårdt for at kunne leve op til det”, siger Malthe, som ikke er helt i mål med budgettet, men håber at nå det fulde beløb inden afgang til Frankrig.

Le Mans-weekenden er grundet coronakrisen flyttet til weekenden 19-20. september, og løbet afholdes uden publikum. Det fjerner nok lidt af magien ved weekenden, men Malthe er sikker på at han har en stor oplevelse i vente:

“Jeg får kuldegysninger bare ved tanken om at køre en racerbil rundt på banen, så jeg tror at det bliver én af de oplevelser, jeg kommer til at huske i lang tid fremover”, griner han.

Malthe vil løbende holde sine profiler på Facebook og Instagram opdateret under løbsweekenden, som for ham allerede starter om onsdagen med det første træningspas. Fredag aften køres det første løb på 55 minutter, og lørdag middag kører Road to Le Mans-klassen sit andet løb – få timer inden dette års udgave af det legendariske Le Mans-løb flages i gang.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: