Malthe Jakobsen sikrer samlet sejr i European Le Mans Series-sæsonpremieren på Circuit de Barcelona-Catalunya

Foto: Jamey Price/Cool Racing

Den danske Peugeot Totalenergies Hypercar-reservekører kørte søndag over målstregen som vinder af årets første løb i European Le Mans Series efter en noget nær perfekt løbsweekend.

På trods af Malthes japanske medkører kun fik kvalificeret bilen på femtepladsen til dagens løb, gik der kun få omgange, før Malthe Jakobsens spanske medkører, Lorenzo Fluxa, havde kørt bilen i front af løbet. Den placering holdt først Fluxa og sidenhen også japanske Ritomo Miyata godt fast i, så da det blev den thy’ske kørers tur til at sætte sig i det varme sæde, handlede det mest om “bare” at holde bilen på banen og holde sig ude af problemer:

– Lorenzo og Ritomo gjorde et fantastisk stykke arbejde i bilen. De er begge debutanter i mesterskabet, men det kunne man ikke se på deres indsats. For mit vedkommende gik det første stint med at spare helt ekstremt på brændstoffet, før jeg så kunne give den gas det sidste stykke mod målstregen, siger Malthe Jakobsen, der også glæder sig over COOL Racing’s første generelle sejr i European Le Mans Series:

– Teamet leverede endnu en gang en totalt velkørende bil og en stærk og gennemtænkt strategi. Jeg ved hvor længe, Nico (Nicolas Lapierre, medstifter og teamchef, red.) har ventet på den her sejr, og jeg er glad for at vi har kørt den hjem allerede i vores første løb. Det her er vores sæson, siger Malthe Jakobsen.


Malthe og teamkammeraterne forlader Barcelonas F1-bane som førende i mesterskabet, og allerede inden afrejse er forberedelserne så småt i gang forud for næste afdeling af European Le Mans Series, der køres på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig om tre uger. Inden da gælder lidt anden opgave for den danske langdistancekører:


– Vi kommer til at arbejde hårdt for at være lige så skarpe, når vi kommer til Paul Ricard, for vi skal fortsætte samme stil. I næste weekend gælder det til gengæld Imola og årets første løb i FIA World Endurance Championship, hvor jeg som reservekører skal være med i kulissen – både for at lære og for at stå klar, hvis der bliver behov for at jeg hopper i bilen, fortæller Malthe Jakobsen.

Løbet på Circuit de Barcelona-Catalunya kan ses eller genses på:

Jakobsen Motorsport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: