Mikkel Gade frarøvet første sejr på Road America

Foto: Mikkel Gade Racing

Det kunne og burde have været en sejr, da simraceren Mikkel Gade kørte seneste afdeling af Skip Barber Race Series på Road America i weekenden. Den dobbelte danske mester i simracing har i fået sin debut som rigtig racerkører i det amerikanske mesterskab, og i denne weekend så det ud til at den første sejr skulle tages hjem.

Med næstbedste tid i kvalifikationen var stilen lagt, og i det første af weekendens to løb var Mikkel igen hurtig. Faktisk allerhurtigst, for selvom det ikke var muligt for ham at køre fra den førende bil, fik han alligevel sat hurtigste omgangstid i løbet. Dermed var han sikret pole position til det næste løb.

Her fik Mikkel en stærk start og skød hurtigt afsted i front af feltet. Føringen kunne ingen tage fra ham, og indtil et uheld længere nede i feltet betød at safety car skulle på banen, lignede det en sikker sejr til den danske racerkører.

– Da løbet blev givet frit igen var der kun to omgange tilbage, og på grund af de store langsider på Road America vidste jeg godt, at det ville blive et par hårde omgange, hvor jeg skulle forsvare mig det bedste jeg havde lært, fortæller Mikkel, som klarede det ganske fint. Lige indtil et overilet overhalingsforsøg gik galt:

– Køreren bag mig lavede et ret ambitiøst overhalingsforsøg i sving otte, som er et halvskarpt venstresving, og selvom jeg gav al den plads jeg kunne, for at undgå et sammenstød, skøjtede han ud i siden på min bil, fortæller Mikkel, der på grund af reglerne i mesterskabet måtte lade sig udgå efter sammenstøddet.


Og selvom der var masser af ros for både farten og håndteringen af situationen fra Skip Barbers instruktørteam, er det ikke uden skuffelse at Mikkel rejser hjem til Danmark:

– Det gør ekstra ondt at blive kørt af banen, når det er fra en førsteplads – især den første førsteplads. Vi havde en fin snak efterfølgende, men det ændrer ikke på at jeg skulle have haft den sejr med hjem. Jeg havde den bedste fart af alle i weekenden og kørte et godt race, og det beviser at det ikke er for sjov at jeg er her. Det havde bare været fint lige at få det fysiske bevis med hjem også…

Der er en måned til næstsidste afdeling af mesterskabet køres på Sebring, den legendariske racerbane som er placeret på en gammel amerikansk militærbase. Her håber Mikkel at kunne få revanche og tage en af de store pokaler med hjem til samlingen:

– Sebring bliver en kæmpe oplevelse, og jeg kommer til at forberede mig som aldrig før, så jeg kan kæmpe med om sejren, lyder det målrettet fra Mikkel Gade.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: