Bastian Buus bevarede GT4-føring trods udfordringer på Spa-Francorchamps

Foto: Bastian Buus Racing

Det unge danske Porsche-talent Bastian Buus fører stadig det europæiske GT4-mesterskab efter en weekend på Spa-Francorchamps, hvor tingene ikke gik som forventet.

Bastian Buus har afdeling efter afdeling sikret sejre i GT4 European Series, men den forgangne weekend måtte den 17-årige danske Porsche-kører for første gang acceptere et svært nederlag. Buus måtte sammen med sin medkører, tyske Jan Kasperlik, nemlig udgå fra ét af weekendens to løb, hvilket kostede dyre point. Porsche-duoen fra Allied-Racing-teamet fører dog fortsat det benhårde europæiske mesterskab.

– Det blev en anderledes weekend, end det plejer. Heldigvis har vi råd til det på pointkontoen, og vi fortsætter derfor kampen som de førende i Pro-Am-mesterskabet. Men vi traf nogle forkerte beslutninger denne weekend, og dét må vi ikke gøre igen, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus var hurtigste kører under træningen til årets næstsidste afdeling af GT4 European Series, som blev afviklet i forbindelse med det legendariske 24-timersløb på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps. Den efterfølgende kvalifikation blev imidlertid afviklet i regnvejr, og her blev danskeren ved en fejl sendt på banen på slicks i stedet for regnvejrsdæk.

– Vi satsede, men opdagede først for sent, at forholdene var alt for våde til slicks, så jeg måtte bare kæmpe mig igennem og sluttede som nummer 15 ud af 16 biler. Heldigvis havde Jan (Kasperlik, red.) haft regnvejrsdæk på i sin kvalifikation, hvor han sluttede på en sjetteplads, så vi valgte derfor at fokusere på dét løb.


Jan Kasperlik startede således på en sjetteplads i weekendens første løb, og da Bastian Buus overtog den blå Porsche 718 Cayman GT4, var det på en tredjeplads generelt og som førende i Pro-Am-klassen. Herefter lykkedes det for Bastian Buus at avancere yderligere en position, og danskeren kunne således krydse målstregen på en generel andenplads i sit første regnvejrsløb.

I weekendens andet løb lykkedes det desuden for Bastian Buus at køre sig op fra en 15. plads på startgridden til en suveræn femteplads, da han midtvejs i løbet afleverede bilen til Jan Kasperlik. Desværre sluttede løbet brat, da tyskeren kort efter pitudkørslen spandt rundt og endte i barrieren med en smadret racerbil.

– Det var frustrerende at stå i garagen og se bilen stå stille i et løb, hvor vi kunne have hentet endnu flere point. Det var dog ret tydeligt at se, at der var noget på bilen, som ikke havde fungeret, og mekanikerne sporede da efterfølgende også en teknisk fejl i gearskiftet. Heldigvis var der ingen, som kom noget til, og selv om vi for første gang i sæsonen ikke fik nogen point med fra et løb, beholder vi vores mesterskabsføring med en god afstand ned til vores forfølgere, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus og Jan Kasperlik er således favoritter til mesterskabet i GT4 European Series, når finalen afvikles den 13.-15. november på den sydfranske Paul Ricard-bane. Inden da skal Buus dog i aktion i den prestigefyldte tyske Porsche Carrera Cup-serie, hvor han stiller op som gæst i sæsonens sidste afdeling på Oschersleben-banen den 6.-8. november.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: