Nicklas Nielsen efter femteplads på Spa-Francorchamps: 24 vanvittige timer!

Foto: IGTC/SRO

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen sluttede på en femteplads i årets 24-timersløb på Spa-Francorchamps, som var præget af regn, action og masser af safetycars.

Nicklas Nielsen sluttede på en tredjeplads i sit første Le Mans i sidste måned. Det lykkedes ikke for den danske Ferrari-fabrikskører at betræde podiet i sæsonens anden store langdistanceklassiker, men Nielsen er alligevel godt tilfreds med femtepladsen i weekendens 24-timersløb på Spa-Francorchamps.

– Det var et ret kaotisk løb med en masse ulykker og safetycars, så alene at gennemføre var en succes. Det var et vanvittigt ræs. Vi kom godt fra start og var stærke, mens det stadig var tørt. Men da regnen kom, blev det sværere. Vi prøvede forskellige ting, men kunne ikke helt finde farten. Når det er sagt, så kørte vi et temmelig fejlfrit løb med effektive pitstops og køreskifte, så en femteplads var uden tvivl det bedste, vi kunne præstere denne weekend, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Nicklas Nielsen stillede op for AF Corse sammen med GT World Challenge-makkerne James Calado og Alessandro Pier Guidi, og trekløveret var hele tiden med i kampen om et topresultat. Midtvejs i løbet lykkedes det for den røde Ferrari 488 #51 at tage føringen i løbet. Med to timer tilbage lå trekløveret på tredjepladsen, mens James Calado hårdt presset måtte afgive to positioner i sit sidste stint.

– En skam, at vi ikke kunne sikre et topresultat, men vi kom alligevel afsted med gode point takket være vores positioner undervejs i løbet. Det har været et meget anderledes 24-timersløb end Le Mans, og jeg håber, at jeg får mulighed for at få chancen igen. Stor tak til hele holdet bag AF Corse for igen at levere et fantastisk arbejde, lyder det fra Nicklas Nielsen.


Nicklas Nielsen, James Calado og Alessandro Pier Guidi får mulighed for revanche, når finalen i GT World Challenge Europe Endurance Cup afvikles på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig den 13.-15. november.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: