Skandinaviens førende standardvognsserie kommer til Danmark

Foto: Pressefotos

TCR Scandinavia gæster Jyllandsringen ved Grand Prix Danmark. Det blev officielt lørdag i forbindelse med sæsonens andet løb i den skandinaviske serie, som køres på svenske Anderstorp i denne weekend.

Med TCR Scandinavias indtog ved årets Grand Prix Danmark den 6-8. september er vejen banet for det første løb på dansk grund med TCR-kategorien af standardvogne.

Bilernes reglement deler mange karaktertræk med gadebiler, og det er én af grundene til, at kategorien har gået sin sejrsgang verden over. Aktuelt er kategorien repræsenteret med 16 nationale serier på verdensplan, og dertil kommer regionale og internationale mesterskaber. At TCR Scandinavia allerede i sin premieresæson kan tage springet ud på dansk asfalt glæder administerende direktør i TCR Scandinavia, Greger Petersson:

– Grand Prix Danmark bliver første gang vi kører på en dansk bane, og det kommer som en naturlig forlængelse af denne weekend på Anderstorp, hvor vi har hele tre danske kørere og biler til start. Det bliver det første rigtige svensk/danske samarbejde, og jeg ser meget frem til at komme i gang med det, forklarer han.

Samtidigt er samarbejdet et led i ambitionerne om at skabe et større, skandinavisk samarbejde om TCR som motorsportsklasse, forklarer han:
– Ambitionen bag er, at vi gerne vil gøre TCR Scandinavia til et større mesterskab. Derfor håber vi på solid opbakning til det danske løb fra både Sverige og Danmark – vi venter at have 20 biler til start, og forhåbentlig er godt halvdelen danske, lyder opfordringen fra Greger Petersson.


Tre danske biler er til start i TCR Scandinavia i denne weekend – heriblandt Insight Racings Alfa Romeo Giulietta, der køres af Louise Frost.

Udvikler videre
At det svensk/danske samarbejde genopstår til september, lover godt for dansk motorsports fremtid. Det mener Martin Jensen, der som ejer af Insight Racing er én af hovedaktørerne bag det nye samarbejde:

– Jeg synes det bliver et fantastisk udstillingsvindue for det, der forhåbentlig bliver en fremtidig klasse i Danmark. At vi får det her løb til Danmark er – set med TCR-øjne – en kæmpe mulighed for dansk motorsport, slår Martin Jensen fast. Han uddyber:
– Vi ser Greger og TCR Scandinavia som en vigtig samarbejdspartner i forhold til, at vi forhåbentlig kan skabe et TCR Denmark i 2020, og at Grand Prix Danmark kan blive startskuddet til et godt samarbejde, afrunder Martin Jensen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: