Fabrikskørerne satte tempoet på Spa Francorchamps

Foto: Danish ESport Racing Championship

Den første sæson af Danish ESport Racing Championship er i fuld gang, og onsdag aften kørtes tredje afdeling af serien på Spa Francorchamps. Allerede i kvalifikationen til det første af aftenens to løb satte Nicki Thiim hurtigste omgangstid med et forspring på 0,021 sekund ned til Alexander Lauritzen fra REAL Esport.

Mens starten på første løb gik roligt og uden store vanskeligheder for nogen af de 30 deltagende kørere, varede det ikke længe før hele feltet bestod af intense kampe mellem kørerne. Ikke mindst i toppen af feltet, hvor Daniel Lundgaard, Alexander Lauritzen og Mikkel Jensen ivrigt jagtede Thiim. Sidstnævnte lod sig dog ikke mærke af efterfølgerne og opbyggede hurtigt et lille forspring, som voksede gradvist frem mod målflaget.

Efter Nicki Thiim kom Alexander Lauritzen i mål foran Mikkel Jensen, som få omgange før målstregen havde en mindre kollision med Daniel Lundgaard ved indgangen til Bus Stop-chikanen. Kollisionen var åbenbart nok til at Lundgaard udgik af løbet; ærgerligt efter et ellers flot løb i toppen af feltet.

Når der er racerløb i det østbelgiske, er der også gerne en kører eller to som har et “moment” omkring det legendariske Eau Rouge-sving (som i øvrigt hedder Raidillon, men lad nu det ligge, red.) – og det gjaldt også i den virtuelle udgave. Det beviste Jesper Holmgaard, da han ramte udgangen af svinget en smule skævt og som resultat måtte styre kontra ad flere omgange, før han på imponerende vis fik bilen på ret kurs uden store tab af placeringer.

Selvom løbsserien køres på virtuelle racerbaner er det ikke ensbetydende med, at der ikke opstår tekniske udfordringer. Det kan Dennis Lind skrive under på. Midtvejs i løbet måtte han trække sig med en defekt bremsepedal, efter bravt – omend forgæves – at have forsvaret sig mod både Jacob Kvistborg og Martin Dyrlund. Heldigvis fik Lind styr på teknikken inden aftenens andet løb.


Starten til aftenens andet løb var tæt hele vejen gennem feltet. Foto: DERC

Igen til andet løb var det Youtube-fænomenet fra Sønderjylland, som satte pole position. Nicki Thiim er ikke blandt de kørere som har trænet mest op til løbet, men man må formode at utallige timers træning på de virkelige racerbaner har sikret en fornuftig grundform.

Starten var til aftenens afsluttende løb mere intens med mange biler side om side mod første sving og den efterfølgende Eau Rouge-kombination. Mikkel Jensen gik hurtigt forbi Nicki Thiim og gjorde et forsøg på at trække væk, men Thiim, Daniel Lundgaard og Dennis Lind holdt godt fast i ham.

I et forsøg på at afvise et angreb fra Dennis Lind fik Nicki Thiim forbremset sig for enden af Kemmel Straight, og roskildenseren overtog derfor andenpladsen, mens Daniel Lundgaard benyttede sig af lejligheden til at sende Thiim ned på fjerdepladsen.

Igennem hele feltet var der tætte kampe, og mange kørere blev set køre side om side gennem svingene – vel at mærke uden at forårsage afkørsler eller andet. Dette var selvfølgelig ikke uden undtagelser, da Andreas Jochimsen under nedbremsningen til Bus Stop-chikanen fejlvurderede bremselængden og endte med at bruge Ole Øster som ekstra bremse igennem første del af chikanen.

Mod slutningen af løbet blev det til et modigt overhalingsforsøg af Nicki Thiim, som på trods af en umiddelbar afvisning fra Daniel Lundgaard fortsatte angrebet frem til La Source-hårnålen, hvor han kunne tage tredjepladsen tilbage fra Lundgaard.

Mikkel Jensen fik også en sejr med hjem fra virtuelle Spa Francorchamps. Bag ham er Nicki Thiim, Dennis Lind og Daniel Lundgaard. Foto: DERC

Lige foran de to holdt Mikkel Jensen med nød og næppe Dennis Lind bag sig på de sidste omgange. Få tiendedele af et sekund adskilte de to kørere, men det blev altså den nyslåede BMW-fabrikskører som løb med sejren foran Dennis Lind og Nicki Thiim.

Én af de kørere, som i de to forrige løb har udmærket sig, havde en decideret mareridtsaften på Spa Francorchamps. Dali Jankovich havde ellers udset sig en placering helt i toppen af mesterskabet, men alle forsøg blev denne aften spoleret af påkørsler fra andre kørere. Det var derfor også en frustreret Jankovich, som måtte se sig rykket markant ned af pointtabellen efter andet løb.

Fjerde afdeling af Danish eSport Racing Championship køres på Road Atlanta den 16. januar. Vil du se eller gense løbet på Spa Francorchamps, kan du se det her:

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: