TCR Germany: Martin Andersen er ny mester!

Foto: Gruppe C Photography/Team Engstler

En fantastisk sæson nåede søndag middag målet for Martin Andersen og Team Engstler Honda i Tysklands stærkeste serie for standardvogne, ADAC TCR Germany.

Med en ny dobbeltsejr på Sachsenring sikrede viborgensiske Martin Andersen sig mesterskabet en hel afdeling før tid – for med weekendens to sejre på den hurtige og tekniske bane lidt syd for Leipzig kunne Martin Andersen slå mesterskabet fast. Med en føring på nu 91 point er der ikke længere matematisk mulighed for at nogen kan slå ham af den tyske mesterskabstrone.

Martin Andersen sikrede sig titlen en afdeling før tid. Foto: Gruppe C Photography

At give Team Engstler og Honda den her sejr er enormt stort. Det er første gang TCR-titlen i Tyskland går til Honda, så alle er helt oppe at ringe. Jeg er sindssygt lettet over at den endelig er hjemme. De sidste tre omgange sad jeg bare og troede det hele ville gå i luften om ørerne på mig, men sådan er det at være tæt på et stort resultat, siger Martin Andersen med et smil.

Han tilføjer:
Vores plan for weekenden lykkedes igen rigtig godt i dag. Jeg fik en god start og kunne hurtigt komme i føring og kontrollere det hele. Vi har haft en vanvittigt hurtig bil hele weekenden, og det føles simpelthen så fedt at kunne få titlen i hus efter en sæson, hvor vi bare hver eneste gang har fintunet og kunnet hæve indsatsen, forklarer Martin Andersen.

Det lykkedes igen søndag at omsætte pole position til sejr på Sachsenring. Foto: Gruppe C Photography

Højdepunktet på en lang rejse

Der er sket rigtig meget siden Martin Andersen i 2020 vandt sølv i den danske TCR-serie, TCR Denmark. Muligheden for et udlandseventyr i Tyskland kom på banen med Team Engstler, og hjemme i Viborg blev der hurtigt svaret på oplægget fra det tyske storhold.


Stor glæde i Engstler-lejren. Foto: Gruppe C Photography

Der er virkelig sket meget siden jeg første gang havde fat i Team Engstler. Dengang i efteråret 2020 kom tilbuddet, og det har mildest talt været en vild rejse at skifte de danske baner ud med det her setup, fortæller Martin Andersen.

At øge indsatsen gav hurtigt pote – også for Martin Andersen som kører:

Udviklingen har været rigtig stor for hele banden. Team Engstler har mange års erfaring internationalt med standardvogne, og at tage titlen i dag er i hvert fald et fysisk bevis på indsatsen. Jeg er blevet meget skarpere i forhold til at arbejde sammen med ingeniørerne, og jeg er meget mere med i beslutningerne, når vi sætter bilen op. Det gør virkelig en forskel på, hvor hurtigt vi når frem til en god løsning, forklarer han.

Denne sæson er Martin Andersens anden i ADAC TCR Germany – sidste år blev det til sølv, og i denne weekend blev det vekslet til en plads øverst på skamlen. Foto: Gruppe C Photography

Det er i øvrigt kun anden gang mesterskabet er afgjort før tid – sidste gang det skete, var det også Team Engstler, der stod bag.

Luca (Engstler, red.) kom hen og sagde, at nu skulle jeg ikke gå ind og tage titlen før tid, for han var jo den første til at gøre netop det, da han vandt titlen sidste år. Men det lykkedes for mig, og jeg glæder mig til en finaleweekend hvor vi kan jagte det sidste store mål – at ende på skamlen i alle weekender. Det vil være den helt store sløjfe på værket for i år, og så må de kommende uger og måneder vise, hvad fremtiden bringer, afrunder Martin Andersen.

Foto: Gruppe C Photography

Der resterer en enkelt afdeling af ADAC TCR Germany – den køres på Hockenheimring den 22-23. oktober.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: