Tre gange metal til danskerne i Intercontinental GT Challenge-finalen

Foto: Foto: IGTC/SRO

Weekendens finale i Intercontinental GT Challenge genoplivede en gammel langdistanceklassiker i form af Kyalami 9 Hours. Banen lige udenfor Johannesburg, Sydafrika, har ikke været vært for et langdistanceløb siden årtusindskiftet, og nitimersløbet forsvandt længe før det. Faktisk blev weekendens løb det første Kyalami 9 Hours i 37 år.

Men det er tilbage, og det blev med danske briller en succes. Ligeledes blev det med skandinaviske briller også en succes, da norske Dennis Olsen sammen med Nick Tandy og Mathieu Jaminet vandt både løbet og mesterskabet med Frikadelli Racing. Løbssejren sikrede samtidigt den unge nordmand titlen.

Dennis Olsen fra Norge er ny mester i Intercontinental GT Challenge i en sæson, hvor han både sejrede på Bathurst og Kyalami.

Den tidligere F1-bane bød på masser af udfordringer – ikke mindst vejrmæssige. Efter en ellers god start i tørvejr slog vejret om – men senere end først ventet. Til gengæld kom der et gedigent uvejr til sidst, og det prægede i høj grad løbets afgørende timer.

Mikkel Jensen og Michael Christensen på podiet

Michael Christensen, Richard Lietz og Kevin Estre lagde godt ud, og førte langt størstedelen af løbet, men GPX-teamet fik ikke føringen med sig, da regnen ramte banen. Alt blev derfor afgjort i den sidste halve time, hvor løbet igen blev givet frit, og genstarten satte virkelig gang i tingene.


Inden uvejret ledte Michael Christensen, Richard Lietz og Kevin Estre an gennem det meste af løbet. Men i den afgørende fase havde GPX-teamet ikke heldet til at holde fast.

Under den lange safetycarperiode var hele top ti på omgangshøjde, men en stribe pitstop vendte op og ned på stillingen. Det efterlod SPS Automotive Performances Mercedes #10 i føring foran Richard Lietz i GPX Porsche og Nick Tandy i Frikadellis Porsche.

Ved genstarten var det Tandy, der kom suverænt bedst afsted, og han endte da også med at storme til sejren, mens GPX med Christensen, Estre og Lietz ikke var med i titelkampen.
Lietz blev kort efter sat til vægs, og dermed var Porsches muligheder for en 1-2-sejr i Sydafrika udtømt. I stedet slog Nicky Catsburg til for Walkenhorst Motorsports #34 BMW M6, og satte samtidigt en dansker mere på podiet. Catsburg, Mikkel Jensen og norske Christian Krognes endte nemlig som nummer to, mens Richard Lietz holdt fast i podiet for GPX.

Mikkel Jensen, Christian Krognes og Nicky Catsburg hentede sæsonens bedste resultat til Walkenhorst Motorsport med andenpladsen i Sydafrika.

Andenpladsen er samtidigt Mikkel Jensens bedste resultat i IGTC i 2019.

Christina Nielsen og Strakka Racing tog samtidigt sejren i ProAm-kategorien, efter deres nærmeste modstander, Garage 59 Aston Martin, måtte i pit med en ødelagt kobling i begyndelsen af løbet. Senere blev bilen trukket ud af løbet, og dermed blev det til sejr for Strakka.

Kyalami 9 Hours 2019
Regnen ramte Kyalami hårdt i slutningen af løbet.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: