United Autosports jagter dobbelt WEC-deltagelse med McLaren

Foto: McLaren/United Autosports

Det er for alvor sæson for de store udmeldinger i sportscars – og i kølvandet på Aston Martins præsentation af planerne om at sætte et længe ventet Hypercar-projekt i gang i samarbejde med Heart of Racing, så har McLaren også meldt sig på banen.

Det er desværre uden Hypercar, men United Autosports har her til formiddag præsenteret nyheden om, at de skal være den officielle repræsentant for McLaren i forhold til at få biler på FIA WEC’s kommende GT3-grid.

Serien skifter som bekendt GTE-formatet ud med GT3 fra nytår, og således bliver McLaren et team, der igen kan skrive en linje i historien om motorsportens Triple Crown. For McLaren bliver således ikke bare det eneste team til at vinde den – de kunne i 2024 med en plads i WEC også blive det første team nogensinde til at være i F1, Indycar og på Le Mans i samme sæson.

United Autosports er bedst kendt for deres stærke lineup i LMP2-prototyper, og går nu ind i en ny opgave, som CEO Richard Dean ser frem til i spænding:

– Det her er et særdeles vigtigt projekt for McLaren i forhold til deres comeback til Le Mans – og vi er ekstremt stolte af at være blevet udpeget som teamet, der skal repræsentere mærket i den nye LMGT3-klasse i FIA WEC og på Le Mans. Erfaringerne vi allerede har gjort os i WEC og på Le Mans bliver uvurderlige i det kommende arbejde, men vi ved også at konkurrencen bliver benhård. Vi er klar til kamp!


McLaren Automotives direktør, Michael Leiters, tilføjer:

– Motorsport er en fundamental del af McLarens strategi, og vi har længe set på FIA WEC som et naturligt skridt i forhold til at vise vores bilers performance frem i det største vindue. Det inkluderer at vi skal tilbage på Le Mans, et løb, som har været en afgørende del af vores succes i motorsport og var med til at give os ‘The Triple Crown’ som producent. Vi har valgt United Autosports, som deler vores passion for langdistanceløb og McLaren som brand – og teamet har en stærk historie. United Autosports har allerede meddelt ACO, at vores intention er at stille med to 720S GT3 Evo i FIA WEC 2024, og vi håber at deltagelsen går i hus.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: