Copenhagen Historic Grand Prix – Bellahøj, København

Det årlige ræs i Københavns gader handler mest af alt om historiske racerbiler og de mest kendte racerkørere, der nu engang kan lokkes til hovedstaden. Derudover kører både OK Mobil 1 Legend Cars Cup og DTC i weekenden. Blandt andet kan du opleve Michael K. Christensen vise den Porsche 991 RSR frem, som han vandt 24 timers løbet på Le Mans med tidligere i år.

I DTC har Jan Magnussen i sit fravær (pga. IMSA-løbet på Road America, se herunder) lejet sin bil ud til Michelle Gatting, som ellers skiftede til Supertourisme-klassen i år.

Annonce:

IMSA – Road America, USA

Jan Magnussen pjækker fra CHGP i København for at passe sine Corvette-pligter. Derovre får han selskab af Christina Nielsen på en bane hvor der virkelig er fart på. Banen er godt gammeldags med sving som kræver mere end almindeligt mod at få det fulde udbytte af. Magnussen ligger pt. på andenpladsen i serien med et enkelt point op til den førende Ford GT, og med kun fire løb igen skal der gerne hentes en god sjat point, hvis ikke mesterskabet skal afgøres i sidste sekund.

Christina Nielsen håber også på en podieplacering efter at have haft et par uforløsende weekender med tekniske defekter og påkørsler. Farten er i Porschen (og kørerne, red.), så nu skal alt bare gå op i en højere enhed.

British GT – Brands Hatch, England

En af de helt klassiske og enestående engelske racerbaner – og dem har de en hel håndfuld af derovre – er på kalenderen for det britiske GT-mesterskab. Et stenkast sydøst for London ligger banen, som får Ring Djursland til at ligne et vejbump, og hvor det ikke er usædvanligt at kørerne døjer med lidt køresyge efter en god tur i bilen.

Nicki Thiim og Mark Farmer ligger forud for weekenden på tredjepladsen i GT3-mesterskabet, mens Marco Sørensen og Derek Johnston har indtaget femtepladsen. I GT4-klassen ligger Patrik Matthiesen og Callum Pointon på andenpladsen, men de to har til løbet i alt 155 kilo succesballast i bilen – 50 kilo mere end den næstmest “tyngede” konkurrent. Det bliver hårdt arbejde at holde fart i bilen over weekenden.

Jan Jønck og Tom Wood efter en hård sæson ligger på en mere beskeden 17. plads i deres Aston Martin Vantage GT4.

I det britiske Formel 3-mesterskab, som også kører på Brands Hatch i weekenden, ligger Nicolaj Kjærgaard på andenpladsen i mesterskabet, som historisk har været et skridt på vejen for mange Formel 1-kørere. Konkurrencen er hård, og esbjergenseren håber på oprejsning efter en hård weekend på Spa Francorchamps.

ADAC GT Masters & Formel 4 – Nürburgring, Tyskland

Både BMW-junior Mikkel Jensen og Nicolaj Sylvest er tilbage efter en kort sommerpause, når toppen af tysk GT-racing mødes på Nürburgring i weekenden. Også Frederik Vesti er tilbage i sin Formel 4-racer for Van Amersvoort Racing med det ene mål at høste nye topplaceringer.

Denne weekends TV-guide

Annonce:

Forfatter: Kim Gripping

Motorsportsfotograf og forhenværende PR-ansvarlig for flere kørere og teams i ind- og udland, blandt andet Morten Dons under hans år i European Le Mans Series. Brænder for den gode historie og de skæve vinkler.

One Comment

 1. Hej… Desværre er det engang reklame for tv 2 FULDSTÆNDIGE uprofessionelle håndtering af “must carry” pengene som ALLE tv seere betaler,med kun reklame for dtc,. Vi er rigtigt mange danske motor sports fan, der fuldstændigt og helt bevidst latterlig gøres, af det rent ud sagt lort producerende af programmet pålægges.,, med intet reelt indhold ang racet for de mange klasser og indbefattet de mange klenodier, der både vises og kæmper på banen, som betyder noget både for sporten Og os, der ikke BARE rejser til kbh fra resten af landet, i opfylder absolut ikke ingen betingelse eller respekt både for os, og Pengene i får af os gennem forpligtigelsen ang “MUST CARRY” princippet om alsidighed til gavn for Danmarks borgere.
  SÅ drop skatteyder betalingen til tv 2, jo før jo bedre, de er meget mere kommercielle end motorsporten selv
  Som er uden forpligtigelse til andet end indtjeningen.
  Mvh
  Erik N. Pedersen
  Jylland

  Svar

Leave a Reply