Weekendens Motorsport: Uge 32

IMG_0216
Foto: Kim Gripping

Fårvang Rallyshow – fredag aften

Allerede i aften er der fuld fart på. Den danske rallyelite samles i Fårvang for at afvikle det 40. rallysprint i den midtjyske by. Med deltagelse af både spritnye R5-rallybiler og lidt ældre og spektakulære WRC-biler bliver der rigeligt at se på. Det koster sølle 25 kroner at komme ind, parkering er gratis, og der er masser af underholdning for hele familien.

Løbet starter 16.30 med præsentation af deltagerne, mens første heat bliver kørt fra 16.45.

Her finder du Fårvang Rallyshow: Egon Kristiansens Allé 2, 8882 Fårvang

Munkebjerg Hillclimb – søndag

I det smukke område på sydsiden af Vejle Fjord køres hvert år et historisk hillclimb. Starten går ved ishuset på Ibæk Strandvej, og den 1.800 meter lange strækning snor sig op af Munkebjerg, hvor målstregen er placeret ved Munkebjerg Hotel. Et hav af smukke, historiske biler – gadebiler såvel som racerbiler – stiller hvert år op til løbet, og du kan komme helt tæt på dem i pitområdet på én af Munkebjerg Hotel’s parkeringspladser.

Der er gratis adgang til arrangementet, som starter allerede kl. 8 søndag morgen.


Her finder du Munkebjerg Hillclimb:
Pitten: Munkebjergvej 125, 7100 Vejle
Startområdet: Ibæk Strandvej 304, 7100 Vejle

RallyX Nordic på Nysumbanen

Hvis gamle biler som kører op ad bakke ikke tiltaler dig, kan det være at voldsomt tunede, firehjulstrukne rallycrossbiler gør. I weekenden køres en afdeling af RallyX Nordic på Nysumbanen, og det er altså rallycross fra en af de helt høje hylder. Ulrik Linnemann lufter sin 600 hestekræfters VW Polo Supercar på dansk jord for en sjælden bemærkning, og norske Oliver Solberg har ligeledes meldt sin ankomst. Der bliver fart over feltet fra start til slut, og der er garanti for action.

En weekendbillet koster 300 kroner for voksne, mens børn mellem 12 og 17 år koster 200 kroner.

Her finder du Nysumbanen: Nysumgaardvej 8, 9610 Nørager

Dansk Super Kart på Midtjysk Karting Klub (Ikast)

Hvis du vil have en chance for at spotte morgendagens racerstjerner og samtidig se solidt race, bør turen gå til Ikast. Her køres Dansk Super Kart, hvor en stor del af landets dygtigste gokartkørere kæmper om titlen som Danmarksmester i fem forskellige gokartklasser. Små 100 deltagere er tilmeldt, og der vil blive kæmpet om placeringerne.

Løbene streames her: http://zibrasport.dk/motorsport/live/

Gokartbanen finder du her: Ringstrupvej 14, 7430 Ikast

BTCC på Rockingham

I England køres næste afdeling af BTCC-mesterskabet, denne gang på Rockingham-banen, hvor de hurtige touringcars kører på en blanding af ovalbane og infield-layoutet. En spændende blanding af høj hastighed og snævre sving.

Se det i TV: Med en VPN-forbindelse til England kan du streame løbene på https://www.btcc.co.uk.

DTM på Brands Hatch

Den tyske standardvognsserie uden standardbiler er efter fire års pause tilbage i England og på Brands Hatch-banen syd for London. Denne gang er til gengæld første gang, hvor DTM-racerne får lov at bruge hele Grand Prix-banen, hvor de tidligere kun har kørt på den lille korte Indy-bane. En spændende udfordring for både kørere og biler, når de skal hen over det kuperede layout.

Se det livehttps://www.dtm.com/de/live-experience

Michael K. Christensen i aktion i Utah

På Utah Motorsport Campus (tidligere Miller Motorsports Park, red.) skal Le Mans-vinder Michael K. Christensen i aktion for Alegra Motorsport, når der køres endnu en afdeling af Pirelli World Challenge. Porsche-fabrikskøreren ligger aktuelt på tredjepladsen i GT-mesterskabet sammen med Spencer Pumpelly.

Se det i TV: Løbene livestreames på https://www.world-challenge.com

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: