Weekendens Motorsport: Uge 33

Foto: Boxengasse / Kim Gripping

[icon name=”bolt” class=”” unprefixed_class=””] Gå direkte til TV-tider og streaminglinks

European Le Mans Series, Silverstone

Christian Stubbe Olsen samt Anders Fjordbach og Dennis Andersen udgør det danske bidrag til fjerde afdeling af ELMS-mesterskabet, som denne gang køres på Silverstone. Til forskel fra forrige sæsoner er løbet flyttet fra sæsonstart til sensommer; primært af hensyn til de britiske vejrforhold. 2016 bød blandt andet på snevejr og temperaturer tæt ved frysepunktet (og undertegnede havde ikke taget vintertøjet med, red.).

OBS: Løbet køres lørdag eftermiddag for at give plads til WEC-løbet søndag.


World Endurance Championship, Silverstone

Hvor den europæiske serie giver slip, tager verdensmesterskabet over. Ganske som ELMS har WEC flyttet Silverstone-løbet, så de to serier fortsat har en fælles weekend med et kæmpe show som følge heraf. Aston Martin Racing med Nicki Thiim og Marco Sørensen bag rattet i #95 har forud for løbet fået tildelt 4% øget turbotryk samt 5% mere brændstof i tanken. En passende kompensation efter et Le Mans, hvor de skriggrønne GT-biler ikke var i nærheden af tidligere flotte resultater.

I LMP1 bliver det interessant at se om ændringerne i Equivalence of Technology (EoT) på de forskellige biler giver Toyota en mindre fordel over ikke-hybridbilerne. Nu har japanerne jo vundet Le Mans, så ACO og FIA bør være i stand til at gøre konkurrencen mere jævnbyrdig – og hvem har ikke lyst til at se Jenson Button jagte Alonso igen?IMSA, Virginia International Raceway

Efter halvanden uges pause er toppen af amerikansk GT-racing klar i manegen igen. Med fire løbsweekender tilbage begynder det at snærpe til, hvis ikke Jan Magnussen og Corvette Racing skal kæmpe om mesterskabet ved sæsonens sidste løb. Der er kun fire point op til Ford Chip Ganassi Racing’s førende Ford GT, så der er lagt i ovnen til en spændende weekend.

I GTD-klassen er Christina Nielsen og Patrick Long på ottendepladsen inden weekenden, og der skal ikke meget til før de to avancerer i klassementet. Med en sejr på Road America i frisk erindring er håbet om et godt resultat nok heller ikke urealistisk. To pladser efter Christina finder vi David Heinemeier-Hansson i Lexus RF, og han håber nok på fremgang fra sæsonens mindre fantastiske resultater.


WRC Rallye Deutschland

Vi skal ikke lade som om det ikke er interessant at se WRC-bilerne fræse rundt mellem vinrankerne i det sydtyske landskab. Bilerne, som efterhånden ligner Gruppe B-racernes ondskabsfulde nevøer, er ganske enkelt spektakulære at se rundt på specialprøverne. Mere interessant er det alligevel at flere danske kørere og co-drivere er på startlisten til VM-løbet.

Der går til gengæld Opel Adam i det, når dansken drager sydpå for at køre stærkt. Marco Gersager/Carina Møller, Sebastian Magnussen/Henrik Skott, Lasse Sørensen/Ole Frederiksen samt Jens Nielsen/Line Lykke Jensen stiller alle op i Opel Adam; de første to er bygget i Opel Adam Cup-regi, mens de sidste to deltager i R2-klassen. For det ikke skal være løgn sidder Jeanette Kvick i passagersædet i endnu en Opel Adam Cup-bil. Hun er co-driver for tyske Nick Loof.

Note: Denne artikel er ikke sponseret eller på anden måde støttet af Opel 😉


ADAC GT Masters, Zandvoort

Mikkel Jensen og Nicolaj Sylvest er tilbage bag rattet på hver deres tyske GT3-racer i weekendens løb på Zandvoort. Banen, som ligger et stenkast fra hvide sandstrande på Hollands kyst, er en god, gammeldags racerbane med et helt eminent layout. De tunge og kraftfulde GT3-biler skal nok blive udfordret – og hvis ikke af blinde sving og bakker, så af det sand som har det med at fyge ind på banen…


TV-tider og Streaming

Lørdag

[su_table url=”http://beta.boxengasse.dk/wp-content/uploads/2018/08/Ark-1-tv31e.csv” responsive=”yes”][/su_table]

Søndag

[su_table url=”http://beta.boxengasse.dk/wp-content/uploads/2018/08/Ark-2-Tabel-1.csv” responsive=”yes”][/su_table]

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: