Din guide til Le Mans 2018

Hvis du virkelig skal følge med i årets Le Mans, er vores anbefaling at forberede dig grundigt. Det er ganske enkelt ikke nok at have flimmerkassen tunet ind på TV2 eller Eurosport – du har brug for meget mere end det. Læn dig tilbage, mens vi klæder dig grundigt på til at få det bedste ud af Le Mans.

Se det i TV eller på iPad’en eller på telefonen eller…

Eftersom årets Le Mans køres samtidig med at der spilles VM i fodbold i Rusland, er der et hul i TV2’s sendeplan mellem kl. 16.30 og 20.55. Du kan dog se samtlige 24 timer på TV2 Play.

På TV2 består teamet blandt andet af Jens Winther Jr., Ulrik Jønsson og Jacob Hammerholt, som efterhånden har dækket løbet i mange år. De har for vane at invitere andre danske kørere på besøg i studiet undervejs i løbet, så her er en god mulighed for lige at få lidt flere “lokale” nyheder med i pakken.

Eurosport har til gengæld overtalt selveste Tom Kristensen til at fungere som deres ekspertkommentator; en rolle, han debuterede i sidste år. Det foregår på engelsk (med jysk/tysk accent, red.), men der er masser af guldkorn og historielektioner fra én som i dén grad har været der selv.


Både TV2 og Eurosport har streamingtjenester, så du kan se Le Mans på tablet, smartphone, computer osv. Praktisk, hvis du er blevet tvunget på camping eller til familiefest…

Streamingtjenester

Eurosport Player har nogle mildest talt rabiate priser. 129 kroner skal du give for 24 timers adgang til deres udsendelser, mens det koster 99 kroner om måneden, hvis du binder dig for et halvt år.

På TV2 er de lidt flinkere. Her kan du for 99 kroner få en måneds adgang til alt, inkl. liveudsendelser. OBS: Det kan ikke betale sig at købe den dyrere, reklamefri version, hvis det primære formål er at se Le Mans. Der vil være reklameblokke under live-udsendelser, skriver TV2. Der er til gengæld heller ingen bindingsperiode på TV2 – tak for det!

Herunder ser du sendetiderne for Le Mans 2018:

[su_table url=”http://beta.boxengasse.dk/wp-content/uploads/2018/06/Sendetider-Le-Mans-Ark1.csv” responsive=”yes”][/su_table]

Lydspor til eksperterne

Al respekt for TV2 og Eurosports respektive dækning af løbet – men hvis du virkelig skal have det optimale ud af Le Mans, så skal du have tændt for Radio Le Mans. John Hindhaugh og hans team er mildest talt dedikerede kommentatorer, og de rejser verden rundt for at dække WEC-løbene og Le Mans. Deres viden om løbet, kørerne, teams og alt der hører til, er imponerende, og her får du altså lige de sidste 15% informationer, som fuldender oplevelsen.

Find Radio Le Mans her.

Hvem er hvem, og hvad kører de i?

60 biler er meldt til start, hver af dem med tre kørere bag rattet. Det kan hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i, men heldigvis findes der en flot guide til de forskellige biler, teams og kørere. Den er lavet af Andy Blackmore, som lever af at skabe bemalinger til racerbiler.

Andy Blackmore’s Spotter Guides er verdenskendte og fyldt med detaljer om biler og kørere. Foto: Spotterguides.com

Spotter Guiden er lavet lige til at printe, så nu er der endnu en grund til at sætte pris på firmaets A3-printer…

Andy Blackmore’s Spotter Guide kan downloades her

Fyr op under de sociale medier

Som altid er der godt gang i den på de sociale medier. Ikke mindst de danske kørere har lovet at lave en masse personlige opdateringer op til og under løbet. Ikke mindst Nicki Thiim, som har annonceret at han laver vlog (video-blog, red.) under løbet. Vi har samlet et overblik over de danske kørere her:

Navn Sociale Medier
Jan Magnussen
Marco Sørensen
Michael K. Christensen
Nicki Thiim
David Heinemeier-Hansson
 Christina Nielsen  
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: