» Det bliver en aggressiv weekend «

SørensenJensen (1 of 1)-2
Foto: Niklas Majgaard

Det er to tidligere – heraf én forsvarende – mestre, som i weekenden kæmper om titlen og æren, når DTC-feltet for sidste gang i år tørner ud på racerbanen. 2016-mesteren Kasper H. Jensen har lagt sig i front med 29 points forspring ned til sidste års mester, Lasse Sørensen.

Teoretisk er der 70 point at hente, hvis man både sætter tiden i Super Pole-kvalifikationen, vinder de to kvalifikationsheat og stiller sig øverst på podiet efter finalen. Det er nok næppe realistisk, og Lasse Sørensen har ikke meget plads til at træde ved siden af, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at tage endnu et mesterskab hjem til Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl.

Kasper H. Jensen har gennem sæsonen vist sig som en stærk kvalifikationskører. Med fire Super Pole-sejre af seks mulige har Stark Racing-køreren bevist at han kan skabe et godt udgangspunkt for sig selv. Finaleløbet bliver med garanti ikke et begivenhedsløst racerløb, så en god startplacering til første kvalifikationsheat minimerer risikoen for skader betragteligt.

Kasper H. Jensen: En weekend med Excel og analyser

– Min weekend kommer til at bestå af en masse tid med Excel-ark for at holde styr på de mulige scenarier i løbet af weekenden, fortæller Kasper H. Jensen, der dog ikke har tænkt sig at gå for meget i defensiven:

– Jeg kommer helt sikkert til at køre som jeg plejer, selvfølgelig med tanken om ikke at sætte føringen over styr, men ellers er intet ændret.


Til gengæld bliver det Lasse Sørensen som kommer til at trække i arbejdstøjet på Jyllandsringen. Hvert eneste point kommer til at tælle, og selv hvis nordjyden kører en solid pointhøst i hus, er det fortsat mesterskabsrivalens resultat som ender med at afgøre alt. En mentalt hård situation, men Lasse Sørensen er klar til kamp:

– Jeg er nødt til at håbe på at det ikke går Kasper alt for godt, selv hvis jeg vinder flere heatsejre, forklarer Lasse Sørensen, som har flere gode kort på hånden. Blandt andet en motor, som langt om længe yder som den skal:

– Vi har haft motoren i Sverige for at få den gennemtestet, og det viste sig at der var fejl på to cylindre. De er skiftet nu, så det bliver spændende at få bilen til at køre 100% optimalt igen.

Lasse Sørensen: Alt at vinde – intet at tabe

En anden detalje, som gør at den forsvarende DTC-mester sover roligt om natten, er at han intet har at miste. Andenpladsen er sikret, så han kan tillade sig at køre sin chance fra start til slut:

– Jeg har alt at vinde, hvor Kasper til gengæld har en del at miste. Det håber jeg kan presse ham lidt, for jeg er nødt til at være aggressiv fra start til slut for at høste alle de point jeg kan. Det bliver en aggressiv weekend!

Lasse Sørensen og Team Flexlease Strøjer Tegl har været plaget af tekniske udfordringer i 2018-sæsonen. Foto: Niklas Majgaard

At den forsvarende mester varsler om en aggressiv weekend kan ikke hidse Kasper H. Jensen op, men han håber at finaleweekenden bliver kørt fair, trods alt:

– Selvfølgelig kommer Lasse til at køre aggressivt. Han er bagud på point, og han er nødt til at gøre noget hvis han skal have en chance for at tage mesterskabet. Jeg håber bare at vi får kørt noget fair race selvom der selvfølgelig vil blive kørt hårdt, lyder det roligt fra den mesterskabsførende.

Mens de sidste forberedelser til Finaleløbet er undervejs blev det torsdag offentliggjort at Lasse Sørensen i den kommende weekend får sin langdistancedebut på Padborg Park, hvor han sammen med Daniel Lundgaard stiller til start i Danish Endurance Championship i en Audi RS3 LMS. Det har ikke forstyrret forberedelserne til DM-kampen, selvom DEC-løbet måske – måske ikke – er starten på en spændende 2019-sæson:

– Jeg kan ikke sige noget om mine planer for 2019-sæsonen endnu, men jeg fik mulighed for at køre det her ene DEC-løb for Dream Concept Racing, og jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med pitstops og kørerskifte, slutter Lasse Sørensen.

Der vil blive kørt taktisk til Finaleløbet, og der vil formentlig også blive indgået alliancer internt for at sikre de bedste titelchancer for de to kørere. Det kræver dog, at holdkammeraterne er i en position, hvor de reelt har indflydelse på titelkampen. For begge kandidaterne gælder det, at deres holdkammerater ikke har været på helt samme niveau i denne sæson, og derfor må begge indstille sig på at det bliver en duel på point og held.

Skal du til Finaleløbet på FDM Jyllandsringen kan du bestille dine billetter i forvejen på FDM’s hjemmeside. Løbet vises LIVE på TV2 Sport.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: