Mikkel er Patriks trofaste coach

Foto: Pole Position Club

Man kunne let tro, at Patrik Matthiesens rejser rundt på de internationale racerbaner er en ensom affære. De mange timer i lufthavne og på hotelværelser kan være kedelige, men siden 2014 har Patrik haft en helt særlig person med på mange af sine rejser.

Mikkel Bild er 21 år gammel og bor i den sydfynske by Bøjden. Han er født med Williams Syndrom; et sjældent handicap, som både kan medføre hjertefejl og forskellige niveauer af udviklingshæmmelse. De sidste seks år har Mikkel været en fast del af Patriks bagland:

– Jeg husker tydeligt at Mikkel var med sine forældre på Vojens Gokartbane, hvor vi trænede i gokart, fortæller Patrik Matthiesen, som dengang kørte i Aquila Kart Racing. Teamet brugte en ombygget bus som base på racerbanerne, og dét var fascinerende for en ung gut som Mikkel, der dengang som i dag har et svagt punkt for store køretøjer.

– Mikkel var ikke til at holde væk fra vores bus, og han havde uendeligt mange spørgsmål om den. I løbet af et par gange endte det med at vi inviterede ham med på træningslejr i Italien, og siden har han været med mig i tykt og tyndt.

Dengang havde 14-årige Mikkel ikke været med andre end sine forældre på ferie, så det krævede en længere “ansættelsessamtale” hjemme hos mor Marianne i Bøjden, før Patrik og familien Matthiesen fik lov at få deres nye ven med sydpå. For godt nok er Mikkel en skøn fyr, men hans handicap stiller også krav til omgivelserne.


At Mikkel er en skøn fyr gik hurtigt op for de 30 danskere, som var med på turen til den italienske gokartbane. Hans varme sind og lune humor gik rent ind hos de mange unge racerkørere og deres familier, og inden rejsen var omme, stod Mikkel med 30 venner og ambassadører – og stakkevis af invitationer til racerløb.

Som en fisk i vandet

Siden turen til Italien har Mikkel været på mange eventyr med forskellige kørere og teams fra alle kroge af landet. Livet på racerbanerne er noget, Mikkel ser frem til i månedsvis – vinterpausen er hård for den trofaste støtte, der i de første år var forsigtig og tilbageholdende og holdt sig tæt på Patrik, når de to var afsted på tur.

– Én af Mikkels udfordringer er, at han kan have let ved at fare vild, så i starten bevægede han sig ikke langt fra hvor jeg var, og han havde brug for at vi vidste hvor hinanden var, husker Patrik. Men ved Patriks første 24 timers-løb på Silverstone i England ændrede det sig:

– Vi holdt til i pitgaragen ved siden af et dansk hold, Holmgaard Motorsport. Undervejs i løbet lærte Mikkel de andre danskere at kende, og det endte med at han holdt lige så meget til ved dem som ved os. Siden dengang er Mikkel blevet en mere og mere integreret del af de teams, jeg har kørt for, og han kommer selv rundt og oplever en masse ting på banen. Det er virkelig fedt at opleve.

At rejse sammen er at vokse sammen

Mikkels skæve personlighed har givet mange sjove oplevelser gennem tiden. I dag er han med på lige vilkår som alle andre uden den store særbehandling, og han er blevet en stabil støtte for Patrik.

– Mikkel har en virkelig god intuition, og han mærker tydeligt hvordan hans omgivelser har det. Han kan sagtens fornemme på folk, om han kan fyre en vittighed af, eller om stilhed måske er det bedste i øjeblikket. Jeg er ikke i tvivl om at Mikkel vil mig det bedste – altid, siger Patrik, som ikke er i tvivl om at han selv har lært utroligt meget af sin ven og trofaste følgesvend:

– Jeg har lært mange ting af Mikkel, som har hjulpet mig i min karriere. For eksempel at se mennesker for dem, de er, i stedet for hvordan de ser ud, taler eller den slags. Og så har hans evne til at gå ind i andre mennesker med træsko på givet mig modet til at tale med alle mennesker – for hvis Mikkel kan tale med hvem som helst, så kan jeg da også!

– Og så har jeg fået en sand ven, som jeg altid vil kunne stole på, og som ser alt det bedste i mig. Det betyder virkelig meget, når man begår sig i en verden af hård konkurrence og spidse albuer, slutter Patrik, som – naturligvis – har Mikkel med sig, når sæsonen i European GT4 Championship går i gang.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: