Elgaard: Dét havde jeg ikke turdet håbe på

Foto: TCR Denmark / Kim Gripping

Havde nogen sagt til comebackkøreren Casper Elgaard, at han søndag eftermiddag ville stå som weekendens store TCR Denmark-vinder med én pole position og tre heatsejre – inklusive søndagens finale – havde han nok blot rystet på hovedet og grint overbærende. Ikke desto mindre lykkedes det den seksdobbelte DTC-mester, Le Mans-vinder og tidligere teamchef for Massive Motorsport at gøre comeback som aktiv kører med et brag.

Med pole position til lørdagens løb og ikke mindst finalesejren søndag har Elgaard sat en tyk streg under, at han ikke gør comeback for hyggens skyld. Alligevel er han ydmyg over weekendens forløb:

“Det her havde jeg ikke i min vildeste fantasi turdet håbe på. Det har været en fantastisk weeekend – vi har ventet længe på at komme i gang og kom til Jyllandsringen med et lille team. Det er helt vildt at kunne tage tre heatsejre. Vi må se om vi kan blive ved næste gang”, siger Casper Elgaard, da Boxengasse finder ham i TPR Motorsports lille, hvide telt i paddockområdet.

Casper Elgaard havde ikke selv turdet håbe på så flot et comeback – men han og teamet har arbejdet hårdt for det. Foto: TCR Denmark / Kim Gripping

For Elgaards vedkommende har det været en lang rejse, siden han sidste år bekendtgjorde at han pønsede på et comeback til racerbanerne. Ikke mindst, da han i starten af året brød op med Massive Motorsport og pludselig stod uden et team. Derfor er han også yderst taknemmelig for den hjælp og opbakning, han har fået fra broderlandet:

“Jeg er dybt taknemmelig over hvad Toni har gjort for mig. Det så længe ud til at mit comeback slet ikke blev til noget, men det sørgede han for”, fortæller Casper Elgaard, som også selv har knoklet for at komme hertil.


“Da jeg stoppede i ’16 havde jeg brug for en pause. Jeg havde travlt som teamchef, og da jeg stoppede var det mere eller mindre første gang i mit liv at min form var ligemeget. At tage beslutningen om det her comeback og at finde formen har ikke været nemt, men det har været turen værd. Jeg har ikke været i så god form siden jeg vandt Le Mans i 2009 – formen skulle i hvert fald ikke være en faktor”, fortæller han, og røber at topform var blevet til kageform i løbet af et par år som teamchef:

“Jeg er gået fra at tage 2-3 pauser på en 5 km til at løbe en halvmaraton. Og jeg bokser også; det er jeg blevet bidt af.”

Det er en Casper Elgaard i topform, der er vendt tilbage bag rattet. Foto: TCR Denmark / Kim Gripping

Med debuten i TCR Denmark har Casper Elgaard også oplevet det mesterskab, som i ånden overtager hvor hans far, Peter Elgaards, oprindelige DTC-serie sluttede. Og det har været en god oplevelse:

“Der er en vildt flot opbakning til TCR og det er super fint hvad Martin (Jensen, red.) har fået op at stå med serien. Ét er at starte en ny serie, men vi har også været igennem en stor pandemi, og den er stadig over os. Det er vildt imponerende arbejde.”

Casper Elgaard og TPR Motorsport kan nu hvile sig i tre uger, før TCR Denmark kører femte afdeling af årets mesterskab på Ring Djursland.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: