European Le Mans Series: Vesti firer i første sportscar-kvalifikation

Foto: European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

European Le Mans Series er tilbage og i storform! I den kommende weekend er der sæsonpremiere for den europæiske serie, og det bliver med en god blanding af etablerede såvel som nye danske sportsvognsnavne. Det bliver også serien, i hvilken Frederik Vesti kan følges i år, for han deler garage med Malthe Jakobsen hos det schweiziske LMP2-team COOL Racing. Samlet tæller den europæiske serie hele otte danske kørere i år, ligesom vi igen har et par spændende navne med i supportserien Michelin Le Mans Cup.

Der er dobbelt dansk hos COOL Racing i år – Frederik Vesti satte kvalifikationen i #47, mens Malthe Jakobsen i nabogaragens #37 overlod opgaven til Ritomo Miyata. Foto: European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

Det bliver med en sæsonpremiere, hvor United Autosports starter fra pole position, og hvor Frederik Vesti var i aktion for COOL Racing i #47, mens Malthe Jakobsens holdkammerat, den japanske F2-kører Ritomo Miyata, havde æren i Cool Racings anden bil. Hos Nielsen Racing kunne David Heinemeier Hansson se Will Stevens sætte tiden.

Pole position tog Ben Hanley sig imidlertid af i #22, som han med tiden 1.28.071 sikrede pole foran IDEC Sports Reshad de Gerus og Algarve Pro Racings Alex Lynn, der satte de forsvarende mestre ind på tredje position.

Det blev lige foran Vesti, der endte som firer i tiden 1.28.476, fulgt af Miyata i 1.28.489. David Heinemeier Hansson og Nielsen Racing starter som nummer 11 i morgen på tiden fra Will Stevens.

David Heinemeier Hansson er i år at finde hos Nielsen Racing i ELMS’ LMP2-kategori. Foto: European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

GT3: Iron Dames åbner med pole position

Årets anden store danskerklasse i ELMS er den nye GT3-kategori, og her åbnede Sarah Bovy med et brag for Iron Dames. Iron Dames kører som det eneste sted ikke med Lamborghini i ELMS, men derimod med Porsches 911 GT3R, og den befinder belgieren sig tilsyneladende rigtig godt i. Facit blev i hvert fald tiden 1.41.850, som rakte til pole position foran Iron Lynx-kollegerne fra #63, der til gengæld kører Lamborghini Huracan.


Sarah Bovy og Porsche er som oftest en god kombination – det gav i hvert fald pole position i Barcelona. European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

Den bil sendte Hiroshi Hamaguchi ind i næstbedste tid i 1.42.167, mens Johnny Laursen kørte en glimrende kvalifikation for danske Formula Racing og tog tredjepladsen i 1.42.337 med det danske teams nye 296 GT3.

Formula Racing kom sent til Barcelona efter en test-skade, men Johnny Laursen viste god fart i kvalifikationen og endte som treer i den nye Ferrari 296 GT3. European Le Mans Series/Focuspackmedia.de

Det kommer i øvrigt ovenpå en ellers helt skæv sæsonstart for det danske team.

Et uheld under en test på SPA i sidste uge gav det danske team en soild gang overarbejde, men bilen ankom torsdag morgen til Circuit de Catalunya, og det danske team fandt hurtigt melodien ovenpå den dårlige optakt.

LMP3 tog COOL Racing sig af med Manuel Espirito Santo som hurtigste mand i 1.34.761 foran Gillian Henrion og Team Virage, mens Gaël Julien var tredjehurtigst i den bil, han deler med danske Michael Jensen og britiske Nick Adcock hos ditto britiske RLR MSport.

4 Hours of Barcelona kan følges i morgen, søndag, fra klokken 11.35 her:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: