Frederik Vesti kører European Le Mans Series med COOL Racing

Abu Dhabi, 2023
Foto: Prema Racing. Joan Codina

Mercedes-juniorkøreren holder sig varm i LMP2-klassen med mexikanske Alejandro Garcia og østrigske Ferdinand Habsburg, mens arbejdsopgaverne ved Mercedes-AMG Petronas F1.

Modsat hvad mange nok havde forventet, tager Frederik Vesti ikke endnu en sæson i Formel 2-feltet mens han venter på en åbning i Formel 1-feltet. Deltagelsen i European Le Mans Series handler om at holde formen ved lige og få nye erfaringer i en konkurrencedygtig løbsserie, samtidig med at opgaverne med udviklingsarbejdet hos Mercedes fortsætter for fulde omdrejninger:

– Jeg er glad for at få muligheden for at slutte mig til Cool Racing i ELMS i denne sæson. At køre en LMP2-bil og konkurrere i langdistance løb vil være en helt ny oplevelse for mig, og jeg ser meget frem til det. Både holdet og jeg er spændte på at komme i gang. Jeg nød virkelig min tid i F2! Det var skønt at afslutte helt i toppen som 2’er i mesterskabet og som mest vindende kører. F1 er mit ultimative mål. Men det er vigtigt at blive ved med at køre og holde sig skarp. Den del vil også have betydning for mine fortsatte og udvidede forpligtelser hos Mercedes-AMG PETRONAS F1 i 2024. Det bliver fantastisk at deltage i en stærk kompetitiv race serie, fuldt understøttet af Mercedes-AMG Petronas F1, og med et løbs program, der vil hænge super godt sammen med min rolle hos teamet i år, siger Frederik Vesti i en pressemeddelelse.

Udover de to holdkammerater får Vesti også en stærk dansk holdkammerat i form af Malthe Jakobsen, der kommer til at køre i søsterbilen. Jakobsen og Vesti har tidligere været teamkammerater da de turnerede på gokartbanerne, og selvom der uden tvivl vil være en intern kamp, vil der nok være lidt tips at hente fra den efterhånden meget erfarne endurancekører.

Teamchef i COOL Racing, Nicolas Lapierre, er også glad for at have fået endnu en dygtig dansker i teamet:


– Vi er begejstrede og stolte over at have bekræftet så talentfuld en køreropstilling for 2024 sæsonen. Rygraden i holdet er lig med ungdom og et åbenlyst sportsligt potentiale. Det er vigtigt for os at fastholde Alex Garcia, som fortsætter sin udvikling hos os, og som vil kunne profitere af Ferdinand Habsburgs store erfaring. Frederik passer godt ind i vores filosofi. Vi kan være ambitiøse i vores mål. Nu skal alt dette så gerne omsættes til succes på banen i en kategori, der bliver mere og mere kompetitiv, siger Lapierre.

Første arbejdsopgave i ELMS bliver på Barcelona, når sæsonen starter i april måned.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: