F1: Miami – Verstappen sejrer i sprintløbet. Magnussen med flere straffe

Foto: Mark Thompson/ Getty Images / Red Bull Content Pool

I aftenens sprintløb ved Miamis Grand Prix beviste Max Verstappen atter sit værd ved at omsætte endnu en pole position til en sejr. Charles Leclerc sikrede sig andenpladsen, samme position som han startede løbet på, mens Sergio Perez fulgte tæt efter og fuldendte podiet med sin tredjeplads.

Et løb præget af kontakter og afkørsler

De 19. omgange bøde på flere spændende øjeblikke allerede fra start. Verstappen forsvarrede sin føring mod Leclerc i det første sving, mens Perez måtte kæmpe sig tilbage til en tredjeplads efter at have mistet placeringen til Daniel Ricciardo, som fik en god start fra sin fjerde startposition. Ricciardo leverede en imponerende præstation i sin RB ved at holde både Carlos Sainz og Oscar Piastri bag sig og sikrede sig fjerdepladsen ved målflaget.

Løbet blev præget af en tidlig safety car-periode, der satte en midlertidig stopper for kampene på asfalten. Både Valtteri Bottas og Alex Albon startede løbet med en straf hver. Bottas for at have blokeret Oscar Piastri i sprint kvalifikationen og Albon for at have ændret affjedringsopsætning i Parc Ferme.

Dog modtog endnu en kører en straf inden løbet var igangsat. På vej mod startgridden inden løbet blev Alpines Esteban Ocon sendt direkte ud i Charles Leclerc på vej ud af pitten som kostede en ny frontvinge til franskmanden og en straf på 10 sekunder.

Løbet startede dog også uheldigt for Lando Norris, som udgik allerede i første sving efter en påkørsel der lignede en ærgerlig dominoeffekt mellem Hamilton, Alonso, Stroll og til sidst Norris. Kun Stroll og Norris måtte udgå efter kontakten.


Kevin Magnussen startede P14 og kom godt op i feltet som et resultat af den tumult der var mellem Hamilton, Alonso, Stroll og Norris, hvorfor han hurtigt var oppe på ottendepladsen. I kampen om at beholde den sidste placering som giver point i sprintformatet, havde han blandt andet en afkørsel, hvor han kørte lige over i chikanen samt en efterfølgende kontakt med Lewis Hamilton. Hertil blev Magnussen straffet med tidstillæg på løbsresultatet da der ikke er påkrævet pitstop i sprintformatet.

Resultatet

Foto: FIA.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: