F2: Spielberg – Richard Verschoor vinder strafpræget featureløb

Foto: Formula Motorsport Limited via FIA Formula 2

Østrig er kendt for uvisse vejrprognoser, hvilket også blev tilfældet i dagens løb. Hen over natten og tidligt i morges havde det regnet en del over Red Bull Ring, hvilket medførte en stor forskel i strategierne for kørerne.

Frederik Vesti og de seks kørere bag ham startede alle på regnvejrsdæk, da banen endnu ikke havde et fuldt tørt spor at køre på. Richard Verschoor startede løbet i ottende position, men var den forreste af alle som startede løbet påmonteret slicksdæk. Dén strategi skulle vise sig at sikre ham sejren i det strafprægede løb.

Løbet – Regnvejrsdækkene mistede hurtigt grebet
Siden kvalifikationen i fredags, har vi ventet spændt på at se Frederik Vesti starte featureløbet i front af feltet.

– Strategi er nøglen til sejren. Man skal pitte på det rigtige tidspunkt og skifte til de rette dæk. Teamets præstation i pitten er også vigtig. Alt skal være rigtigt for at vinde i Formel 2, udtalte Vesti til Formel 2 inden løbsstarten.

En start der var meget præget af hjulspin, så dog danskeren tabe to placeringer inden første sving. Han tog dog andenpladsen fra Iwasa blot en halv omgang senere.


Det var ikke mange mete Frederik Vesti nåede at føre søndagens løb. Her fotograferes under træningen i fredags. Foto: Adam Pretty – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Alle pitstop inden sjette omgang, tæller ikke med som det obligatoriske pitstop. Så den strategi kørerne var startet på, var altså den de måtte overleve på i seks omgange. Amaury Cordeel var dog i pit allerede på tredje omgang for at skifte regnvejrsdækkene ud med slicks. Derfor gjaldt det pitstop ikke som det obligatoriske, hvorfor han skulle i pit mindst en gang igen.

Marcus Armstrong, vinderen fra i går, udgik af løbet allerede efter få minutter, da han i forsøget på at komme tilbage på banen efter en afkørsel, blev ramt på det ene bagdæk af Daruvala som intet kunne gøre i situationen. Det frembragte løbets eneste safety car.

Under safety car perioden, var Vesti på radioen for at klage over Jüri Vips. Danskeren ville pointere at Vips kørte udenfor banen på landsiden, for at køle de hårdt prøvede regnvejrsdæk af på den våde asfalt. Den estiske racerkører fik dog ingen straf for forseelsen. I genstarten stak han igen af i front, efterfulgt af Vesti samt Iwasa og Sargeant som kæmpede om tredjepladsen.

På syvende omgang var sporet nu så tørt, at det ikke længere var favorabelt at køre på regnvejrsdæk. Alle som havde startet løbet på regnvejrsdækkene sejlede derfor ned gennem feltet, og de på slicksdæk vandt meget på strategien. Både Vips, Vesti, Iwasa, Sargeant, Pourchaire, Williams, Doohan, Drugovich og Novalak søgte alle I pit på syvende omgang i håb om at redde det tabte i skiftet fra regnvejrsdæk til slicks.

Med et par kolde slicksdæk var Marino Sato af banen i sving fire efter et nyligt pitstop. Det gav ham dog ingen materielle skader og han kunne fortsætte helt til målflaget.

Vesti blev skubbet af banen af Caldwell, men holdt speederen i bund og kørte derfor forbi både Iwasa og Caldwell udenfor banen. Han var rasende på radioen, men fik en straf for at overhale udenfor banen, hvilket tilføjede de første fem sekunders straf til danskerens samlede løbstid.

Jack Doohan fik en fem sekunders straf for ikke at overholde banebegrænsningerne, præcis som flere kørere fik i sprintløbet i går. Efterfølgende fik han yderligere 10 sekunders straf for fortsat ikke at holde raceren indenfor de hvide linjer.

Flere kørere fik sort/hvidt flag for samme forseelse i omgangene efter, herunder Williams, Vesti, Fittipaldi og Iwasa. Iwasa var den første af dem til at modtage en fem sekunders straf. Williams og Vesti fik ligeledes kort derefter begge straffen, danskeren var nu oppe på 10 sekunders straf i løbet. Roberto Merhi lå til en podieplacering, men dén fornøjelse forsvandt da han fik en fem sekunders straf for at køre udenfor banen kort efter han tog andenpladsen på banen. Løbsledelsen ville lige kaste de sidste straffe afsted, og derfor fik Liam Lawson 10 sekunders straf samt Vesti yderligere fem sekunder, derfor oppe på i alt 20 sekunders straf i dette løb.

Roberto Merhi, den tidligere Manor Marussia Formel 1-kører, var vikar for Ralph Boschung, som endnu kæmper med nakken og er derfor ikke at finde i bilen. Den spanske kører fik næsten det bedste ud af dén situation, da han var tæt på at slutte på podiet, præcis som sidst han kørte Formel 2, hvor han sluttede på tredjepladsen i 2018 sæsonens sidste løb på Yas Marina Circuit.

Efter straffene var pålagt løbsresultatet, sluttede Frederik Vesti P15. Ikke den afslutning på weekenden, den danske poletager havde ønsket.

Sammenlagt blev der uddelt otte straffe fordelt på fem kørere. Derudover fik adskillige flere en løftet pegefinger.

På podiet var: Richard Verschoor (P1), Jehan Daruvala (P2) og Logan Sargeant (P3). Foto: Formula Motorsport Limited via FIA Formula 2

Løbsresultat

Foto: Formula 2 Press via Formula Motorsport Limited
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: