Blandet danskerstart på Daytona – FCY afrunder anden time

IMSA WeatherTech SportsCar Championship
Foto: Richard Dole

De første to timer af årets Rolex 24 at Daytona bød på overhalinger og drama – ikke mindst for flere af de danske kørere i feltet. 

Dennis Andersen udløste løbets anden Full Course Yellow, da han spandt rundt lige foran Mike Conways GT3-Lexus. Conway havde ingen mulighed for at undvige, og de to biler endte godt medtaget. Det fremgår ikke, om High Class Racing, som driver MDK Racing-bilen, fortsat forsøger at få bilen gjort køreklar igen.

På trods af en lovende pole position har Michael Christensen måttet glide ned på en syvendeplads efter at have indkasseret en drive-through-straf for påkørsel af Corvette nummer 3 i pitten. Ikke en heldig start for danskeren, der ellers har masser af fart med sig i denne uge.

Også Mikkel Jensen, som i denne weekend har udskiftet Peugeot 9X8 med TDS Racings Oreca i LMP2-klassen, har haft en hård start på løbet. Og faktisk også slutning, idet Steven Thomas var lige optimistisk nok med linjen over en curb og mistede kontrollen over bilen, der endte i barrieren med store skader. Teamet har ikke opgivet at reparere endnu, men drømmen om sejr ser ud til at være smuldret.

Michael Christensen startede løbet fra pole position, men en drive though kostede mange placeringer. Foto: Michael L. Levitt

Bedre står det til for Jensens teamkammerat, den nyslåede Peugeot Junior Driver, Malthe Jakobsen. Her har Crowdstrike Racing-teamejer George Kurtz håndteret LMP2-raceren siden starten af løbet, og efter første time var amerikaneren kortvarigt i føring af løbet, men er siden gledet ned til femtepladsen i LMP2-klassen.


Indycar-debutanten, Christian Rasmussen, er ligeledes i aktion på Daytona. Era Motorsport-bilen ligger bagerst i LMP2-klassen – under forudsætning at MDK-bilen ikke kommer på banen igen – så der bliver noget at se til for Christian, når han bliver sat i bilen.

Med fokus udenfor danskerbilerne har Cadillac kørt sig i front af løbet efter en modig manøvre fra Sebastian Bourdais, da løbet blev genstartet efter den Full Course Yellow, TDS Racing-bilen forårsagede.

Solnedgang er så småt under opsejling i Florida, og det bliver spændende at se, hvem der klarer natten på bedst vis.

Danskerne på Daytona efter to timer:

LMP2

P3: Nicklas Nielsen / Richard Mille AF Corse / Oreca

P5: Malthe Jakobsen / Crowdstrike Racing / Oreca

P10: Christian Rasmussen / ERA Motorsport / Oreca

P11: Mikkel Jensen / TDS Racing / Oreca

P13: Dennis Andersen / MDK by High Class Racing / Oreca

GTD

P5: Frederik Schandorff / Inception Racing / McLaren

P6: Michelle Gatting / Iron Dames / Lamborghini

P8: Marco Sørensen / Heart of Racing / Aston Martin

P11: Michael Christensen / AO Racing Team / Porsche

P17: Nicki Thiim / Magnus Racing / Aston Martin

P20: Anders Fjordback / MDK Motorsports / Porsche

 

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: