NTT Indycar Series vender tilbage til Road America

Foto: Travis Hinkle/Penske Entertianment

NTT Indycar Series rammer i selskab med supportserien Indy Lights den nordlige stat, Wisconsin, hvor Road Ameirca, der er det amerikanske svar på SPA-Francorchamps, venter. Sidst feltet gav banen et visit var det med Kevin Magnussen der debuterede hos Arrow McLaren SP, efter, at Feliz Rosenqvist hårdt mødte barireren i Detroit og ikke bestod det obligatoriske lægetjek efter ulykken. I år går løbet i øvrigt under sponsornavnet Sonsio Grand Prix at Road America.

– For min familie er Road America et sted, hvor vi forbinder hinanden. Min bedstefar kørte der for mange år siden, så min far og nu mig – det er et specielt sted for os alle. Det er et af de største begivenheder som jeg ser mest frem til hvert år, siger Graham Rahal, der er medejer af teamet og én af tre køre kørere fra Rahal Letterman Lanigan Racing.

Familien Rahal samlet ved mediedagen forud for Indianapolis 500 for tre uger siden, i selskab med sangeren Blake Shelton til venstre i billedet. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

For Christian Lundgaard er weekenden endnu én af mange debuter på de nordamerikanske racerbaner, som danskeren står overfor:

– Jeg ser rigtig meget frem til Road America, og jeg tror på, at Road America vil blive et af de bedre løb. Det bliver godt at se Fleet Cost & Care-raceren (Lundgaard og Rahals special-livey, red.) i aktion igen, og jeg tror på, at både Rahal og jeg kan skabe et godt resultat for os og for dem (Fleet Cost & Care, red.). Road America er én af de baner som jeg særligt har glædet mig til, da det læner sig tæt op af de europæiske baner, og som europæisk kører er det en fordel, lyder det fra østjyden.

Paretta Autosport vender tilbage

Mens Formel 1 forsøger at få Audi og Porsche med i serien i 2026, så et vokseværket allerede en realitet i Indycar, hvor de første spor sættes i weekenden. Paretta Autosport arbejder på et eller flere sæder til fuldt program i 2023, men allerede i år viser de projektet frem til tre løbsweekender med Simona DeSilvestro (R) bag rattet. Den første deltagelse bliver som det står beskrevet i denne weekend, den næste til The Honda Indy 200 at Mid-Ohio d. 1.-3. juli og afslutningsvis d. 5.-7. august under bybaneløbet i Nashville, Big Machine Music City Grand Prix. Holdet debuterede som one-off deltager ved Indianapolis 500 sidste år med DeSilvestro bag rattet hvor det blev til en 31. plads i løbet.


Simona DeSilvestro (R) med Paretta Autosport under én af de mange træningsdage forud for Indianapolis 500. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Sendeplan

Fredag d. 10. juni

22:15-23:10 – Indy Lights – Fri træning
22:30-23:45 – Indycar – Fri træning 1

Lørdag d. 11. juni

16:45-17:25 – Indy Lights – Fri træning 2
17:45-18:45 – Indycar – Fri træning 2
20:00-20:20 – Indy Lights – Kvalifikation
20:45-22:00 – Indycar – Kvalifikation
00:20-00:50 – Indycar  – Sidste træning

Søndag d. 12. juni

17:35 – Indy Lights – Løb (20 omgange)
19:35 – Indycar – Sonsio Grand Prix at Road America (55 omgange)

Feltet rummer 28 deltagere og her kan en spotterguide være en hjælp. Den kan ses og downloades her.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: