Optakt til sæsonpremieren: IndyCar og Indy NXT rammer Floridas gader!

Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Tv-guide nederst i artiklen.

”The NTT IndyCar Series is back! Green, green, green! Let’s go! Who’s gonna do it!”

Sådan lød det højlydt fra kommentatorboksen på NBC Sports under sidste års sæsonpremiere i St. Petersburg, Firestone Grand Prix of St. Petersburg, og nu rammer feltet atter byen i Florida til en ny omgang gadeløb. Her på Boxengasse gentager vi sidste års succes og følger serien på tætteste hold, der nu endelig er tilbage efter seks måneders vinterpause.

Hvad skal vi holde øje med?

Alt – egentlig alt. Det er en ny sæson med nye ansigter og feltet har med sine 27 faste fuldtidskørere, der er det højeste antal nogensinde, alt at byde på. Vi forventer dog at se Andretti Autosport, Arrow McLaren, Chip Ganassi Racing og Team Penske som de absoluttet tophold, men overraskelserne skal nok komme, og da sæsonen åbnes på en bybane hvor konsekvenserne for fejl falder prompte, gør det ikke spændingen mindre.

Christian Lundgaard og Benjamin Pedersen er seriens to danskere der tørner ud for hhv. Rahal Letterman Lanigan Racing og AJ Foyt Racing, og dem kan du blive klogere på i Boxengasses interviews lige her (Lundgaard) og her (Pedersen). Særligt Lundgaard er der store forventninger til efter en stærk pre-season, mens Pedersen kan tage det lidt mere med ro.


Ja…. IndyCar-sæsonen starter, men det gør Indy NXT også! Christian Rasmussen er i år at finde hos HMD Motorsports, hvor han jagter en plads i 2024’s udgave af NTT IndyCar Series. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

Benjamin Pedersen tager også del i rookie-mesterskabet hvor han skal kæmpe mod Agustín Canapino (Juncos Hollinger Racing), Marcus Armstrong (Chip Ganassi Racing) og Sting Ray Robb (Dale Coyne Racing/RWR). Selvom Armstrong som deltidskører kun er med på road- og street courses, og dermed misser fem af sæsonens løb, så er han alligevel storfavorit til dette års rooke-titel. Det skyldes i særdeleshed flotte resultater under pre-season testen, hvor newzealænderen holdte sig indenfor top-10 i alle sessioner.

Men når det så er sagt…. så har vi også Christian Rasmussen i Indy NXT (IndyCar’s svar på Formel 2) der er skiftet fra Andretti Autosport til HMD Motorsports, hvor han jagter et sæde i 2024’s IndyCar-sæson. Du kan følge Boxengasses dækning af IndyCar her, ligesom du kan følge vores dækning af Indy NXT/Road to Indy her.

Guide: Alt du skal vide om NTT IndyCar Series i 2023

Program for weekenden

Viaplay har de danske rettigheder til og med 2024, så løbene vil blive sendt på TV3 Sport eller TV3 Max. Løbet vil med stor sandsynlighed både blive sendt på TV og Viaplay, mens træning og kvalifikation muligvis kun sendes på Viaplay.

Derudover har danske fans også adgang til IndyCar Live, der direkte fra amerikansk TV (NBS Sports) viser alle sæsonens trænings- og kvalifikationssessioner. Det kræver blot en gratis bruger at se med, og der er ingen geoblocking på det. Indy NXT’s trænings,- kvalifikations- og løbssessioner kan alle ses på IndyCar Live.

Hermed også links til spotterguide og livetiming.

Fredag d. 3. marts

19:50-20:35 – Træning 1, Indy NXT
21:00-22:15 – Træning 1, IndyCar

Lørdag d. 4. marts

14:55-15:40 – Træning 2, NXT
16:00-17:00 – Træning 2, IndyCar
19:35-19:55 – Kvalifikation, NXT
20:15-21:30 – Kvalifikation, IndyCar

Søndag d. 5. marts

15:00-15:30 – Opvarmningssession, IndyCar
15:50 – Løb, Indy NXT
18:00 – Firestone Grand Prix of St. Petersburg 2023

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Bliv medlem af Danmarks største Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: