Sonsio Grand Prix: Lundgaard sikrede tiendeplads efter kaos

Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

NTT Indycar Series gav i weekenden visit på Road America til Sonsio Grand Prix at Road America, hvor Christian Lundgaard var ét millisekund fra at kvalificere sig til Fast 12 i kvalifikationen, og dermed startede på en 13. plads i løbet. Andretti Autosport Hondas Alexander Rossi der næste år er at finde hos Arrow McLaren SP, tog pole, efterfulgt af Josef Newgarden og den forsvarende Indycar-mester Alex Palou. Lundgaards holdkammerater, Jack Harvey og Graham Rahal, blev nummer 11 og 10 i deres gruppe, og dermed slog danskeren endnu engang sine holdkammerater i kvalifikationen – og det er ikke første gang i denne sæson, at det er en realitet.

Løbet: Kaos fra start

Vi nåede lige præcis hen i banens andet sving, før der opstod ulykker. Her var det Chip Ganassi Racing Hondas Jimmie Johnson der røg i grusset og udgik. Efter et par omganges safety car fik vi grønt flag, men her gik det igen galt, og denne gang var det NASCAR-ikonets holdkammerat Alex Palou der var kørt fast i grusset, efter kontakt med holdkammeraten og Indianapolis 500-vinderen, Marcus Ericsson.

Staren på løbet med Alexander Rossi (Andretit Autosport Honda), Josef Newgarden (Team Penske Chevrolet) og Alex Palou (Chip Ganassi Racing Honda). Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Da safety car’en endnu engang var kørt i pit var status, at de syv første omgange var blevet kørt under de gule flag, og så var der kun tilbage at håbe på frit og fair ræs. Det fik vi også – dog kun én enkelt omgang – da Andretti Autosport Hondas Devlin DeFrancesco (R) forsøget sig med en overhaling på Will Power, men dét endte galt, da Power trak over mod venstre side for at forsvare sig, og dermed kørte rookien direkte op i Power der udgik – ny safety car. Dertil fik Devlin DeFransesco en stop/go-straf for forseelsen.

Løbet på Road America blev ikke en succes for Devlin DeFransesco, der fik en stop/go-straf, og sluttede på en 18. plads. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertaiment

Derfra blev resten af løbet forholdsvis strategisk og roligt.

Christian Lundgaard og Graham Rahal fra Rahal Letterman Lanigan Racing klatrede op i feltet takket være en god strategi, gode dæk og et generelt godt løb. Simona DeSilvestro og Paretta Autosport var tilbage i NTT Indycar Series, hvor de sluttede af på en ganske udmærket 21. plads. Holdet der debuterede på Indianapolis 500 sidste år, forsøger at blive fast team i Indycar fra 2023, og i forbindelse med det projekt, prøver teamet kræfterne af på Road America, Mid-Ohios road course og Nashville street circuit i år.


Simona DeSilvestro kørte underligt nok ikke under rookie-initialet, da hun fik comeback for Paretta Autosport i weekenden. Men hende og Paretta-teamet bliver forhåbentlig et hold, som vi kommer til at se meget mere til i næste års sæson. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Efter løbets afslutning kunne Josef Newgarden ikke bare kalde sig sejrsherre, men også vinder af sponsoren PeopleReadys præmie på én million dollar. Præmien går til køreren der kan vinde et løb på alle tre discipliner: Road course, street course og ovalbanerne. Da Newgarden både vandt XPEL 375 (ovalløb i Texas), Long Beach (gadeløb i Californien) og Road America (road course i Wisconsin) stod det klart, at amerikaneren også kunne forlade det nordlige USA som en yderligere millionær.

Josef Newgarden har nu vundet tre løb i denne sæson, og ligger på tredjepladsen i mesterskabet. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Afslutningsvis skal det selvfølgelig også nævnes, at Indy Lights-køreren Christian Rasmussen efter Indycar-løbet vandt sit første Indy Lights-løb. Det kan du læse mere om her.

Næste udfordring bliver road course-løbet på Mid-Ohio, der køres 1.-3. juli.

Resultat af Sonsio Grand Prix 2022

Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: