Lasse Sørensen godt tilfreds med WEC Rookie Test

Foto: Kim Gripping/Boxengasse

Det er ikke mange dage siden Lasse Sørensen – lidt uventet – fik en mulighed, som nordjyden længe havde drømt om. Aston Martin Racing ringede nemlig og bad den unge nordjyde om at stille i Bahrain til weekendens Rookie Driver Test som fulgte efter WEC-løbet.

Her fik han lejlighed til at prøve Aston Martins Vantage AMR for første gang – en mulighed, som hurtigt blev arrangeret – men ikke desto mindre en god oplevelse. Det forklarer en netop hjemvendt Lasse Sørensen til Boxengasse:

– Jeg blev kaldt ind til testen for at blive sammenlignet med et par andre kørere. Vi fik 15 omgange hver, og jeg kendte jo hverken bane eller bil, så det var en ny oplevelse – men en god en af slagsen.

https://www.facebook.com/lasselsorensendk/photos/a.866212890076570/3008476999183471/?type=3&theater

Det er ingen hemmelighed at Lasse Sørensen efterhånden har et ret bredt spektrum af biler på sit racer-CV, inklusive Euro NASCAR, som Sørensen tidligere i år blev europamester i. Derfor mener han også, at det var en overkommelig opgave at omstille sig til den noget mere downforceprægede GT-racer:


– Jeg har kørt rigtig meget forskelligt – både noget med meget downforce og sådan noget som NASCAR i år, hvor downforce ikke rigtigt er en ting. Jeg vidste, at jeg havde 15 omgange til at gøre det, så jeg måtte køre på, selvom jeg måske ikke helt havde fundet mig på plads. Men alt i alt en rigtig god test, og jeg fik vist, at jeg havde farten til at være med fremme. Det giver altid erfaring at arbejde for et nyt team, og jeg fik ikke mindst vist nogle større teams, at man godt kan være ung og samtidigt have en masse erfaring med ind.

Flere muligheder

Hvad der skal ske nu, er nordjyden ikke helt klar over. Aston Martin Racing skal tilbage til England for at evaluere testdagen, forklarer Lasse Sørensen, som nu har revideret sine visioner for 2020 lidt.

– Aston Martin og Jan Struve skal evaluere det nu, men jeg ved endnu ikke selv, hvad der skal ske. Jeg prøver at holde fokus på den her mulighed. Jeg har også en mulighed i USA i en underserie til NASCAR, men tiden må vise, hvordan det ender, lyder det fra Lasse Sørensen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: