Martin Andersen udbygger mesterskabsføring i ADAC TCR Germany med ny dobbeltsejr

Martin Andersen ADAC TCR Germany
Foto: Gruppe C Photography/Team Engstler

I Tysklands førende racerserie for standardvogne, ADAC TCR Germany, står Martin Andersen i øjeblikket stærkt i jagten på sin første tyske titel. Denne weekends løb på Lausitzring lidt syd for Berlin endte med at blive særdeles indbringende for viborgenseren og for hans tyske team, Team Engstler.

To løb – to sejre. Martin Andersen rundede en ny, perfekt weekend af med dobbeltsejr på tysk asfalt. – Foto: Gruppe C Photography

Martin Andersen vandt nemlig begge weekendens løb og fulgte derfor perfekt op på resultatet fra Nürburgring i starten af august, hvor han også vandt to af to mulige.

– At komme fra Lausitzring med to løbssejre er et virkelig vigtigt skridt i forhold til mine mesterskabsambitioner. Vi viser igen denne weekend, at vi har fat i det helt rigtige i forhold til bilen, og trods lidt udfordrende vejrforhold med et løb i regnvejr lørdag, så greb vi det hele, forklarer Martin Andersen.

Martin Andersen har for alvor etableret sig som den kører, man skal overgå i ADAC TCR Germany. Weekendens to sejre på Lausitzring bringer viborgenseren op på fem sejre totalt i denne sæson. – Foto: Gruppe C Photography

Konkurrenter i sammenstød

Søndagens løb blev desuden ekstra afgørende af, at to andre titelkandidater havde en skidt søndag på kontoret. Martin Andersen startede i anden position og kom bedst afsted.

Andersen etablerede hurtigt en føring, som holdt helt til det ternede flag, mens de to teamkammerater Jessica Bäckman og Robin Jahr kom i klinch i løbets slutning. Det endte i et sammenstød mellem Bäckman og Jahr, hvilket helt sendte Jahr ud af løbet, mens Jessica Bäckman måtte tage til takke med en ottendeplads og et større tab af terræn i den samlede stilling.


Det var derfor også medvirkende til, at Martin Andersen nu har en mesterskabsføring på 71 point i det tyske titelræs:

– Jeg prøver i det hele taget at lade være med at tænke for meget over, hvor vi står i titelkampen nu. Vi har to weekender tilbage, og jeg fører aktuelt med 71 point, så hvis jeg kan holde den føring næste gang på Sachsenring, så kan jeg i teorien afgøre det allerede der. Men der skal holdes fuldt fokus, og jeg forbereder mig som altid ud fra det. Intet er afgjort endnu, slår han fast.

Dobbelt Team Engstler på podiet på Lausitzring – både lørdag og søndag endte det med sejr til Martin Andersen foran holdkammerat Symon Ladniak. – Foto: Gruppe C Photography

ADAC TCR Germany fortsætter om en måneds tid, når det går løs på Sachsenring den 23-25. September, mens sæsonfinalen køres på Hockenheim til oktober.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: