McLaren vender tilbage til IndyCar i 2020

Foto: Gawker Media

Når det amerikanske IndyCar-felt stiller op til 2020-sæsonen, bliver det med McLaren Racing på gridden. Det står klart efter at McLaren Racing og Arrow Schmidt Peterson Motorsports fredag offentliggjorde deres ‘strategiske samarbejde’, hvor Chevrolet er bragt på banen som motorleverandør.

Det bliver Arrow Schmidt Peterson-teamet, som kommer til at varetage klargøring og drift af teamets biler, mens McLarens Sporting Director, Gil de Ferran, kommer til at stå for McLaren-teamets involvering i projektet. Samarbejdet bliver både af kommerciel natur, ligesom McLaren afsætter en række dedikerede medarbejdere til udvikling af IndyCar-bilerne. Zak Brown, CEO for McLaren Group, fortæller:

– IndyCar har været en del af McLaren lige siden vores første år i motorsport, og i dag giver serien ikke kun en kommerciel platform som vi kan bruge til at fortsætte væksten af vores brand i Nordamerika, men konkurrence med nogle af de bedste teams i international motorsport, forklarer han. Og der er da også historie forbundet med kombinationen McLaren og IndyCar.

Den første McLaren-racerbil blev nemlig bygget til – og kørt på – amerikanske racerbaner tilbage i start-60’erne, hvor Can Am-serien kørte i højeste gear. Især McLaren M8-modellen var populær; i 1969 vandt M8B samtlige 11 løb i sæsonen. Derefter gik turen til Indianapolis 500, som briterne vandt i 1974 og 1976 (faktisk vandt Penske Racing og Mark Donohue løbet med en McLaren M16B i 1972, men her gælder det altså om at vinde som team, frem for konstruktør, red.), men siden har det været småt med optrædender såvel som succes på nordamerikansk jord. De to forsøg med Fernando Alonso bag rattet i år og sidste år gik som bekendt ikke imponerende, så nu bliver der altså sadlet om.

McLaren vandt Indy 500 i 1974 og 1976. Nu vender de for alvor tilbage til amerkansk racing. Foto: McLaren

– Vi kommer til IndyCar med fuld respekt for sporten, vores modstandere, fansene og opgaven som ligger foran os. Helt inde i kernen er vi hos McLaren racers, og hvor der er en udfordring, som kan teste vores evner, stiller vi op. IndyCar giver os sådan en udfordring, siger Zak Brown.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: