Indy Lights: Christian Rasmussen vinder sæsonfinalen på Laguna Seca!

Foto: Indycar.com

Christian Rasmussen vandt sæsonfinalen på Laguna Seca, som ud over denne sejr, også vandt på Road America tilbage i juni. Indy Lights har netop kørt de sidste kilometer i 2022, afsluttende med en dobbelt løbsweekend på Laguna Seca. Det blev til to gode resultater for Rasmussen, som med karrierens første Indy Lights pole position og nu også anden sejr, kan han kun forlade banen med oprejst pande.

Christian Rasmussen har god grund til at smile fra øre til øre efter sæsonfinalen på Laguna Seca. Foto: Penske Entertainment: Travis Hinkle

Løbet – Førende fra start til slut
Rasmussen stak hurtigt af i front, hvorfra han kontrollerede farten og hullet ned til Sting Ray Robb resten af løbet. Allerede en enkelt omgang inde i løbet var han tæt på et sekund foran Linus Lundqvist, som i går vandt mesterskabet. Lundqvist blev hurtigt presset af Sting Ray Robb som efter kort tid kom forbi svenskeren.

På syvende omgang begyndte Sting Ray Robb at hente ind på Rasmussen, hvilket blev kvitteret med en hurtigere pace så hullet igen kom tættere på et sekund.

Først på 20. omgang begyndte der at være lidt aktion i et ellers rent løb. Benjamin Pedersen skred ud, hvorefter Jacob Abel udnyttede situationen og tog femtepladsen fra Pedersen. Herfra var det katten efter musen i 15 omgange, hvor Pedersen forsøgte at kæmpe sig tilbage i Top 5.

Hele løbet var generelt præget af få kampe kørerne blandt, til trods for hele fem kørere indenfor et sekund af hinanden, kæmpede om niendepladsen helt frem til målflaget.


Andretti Autosport hev alle tre podieplaceringer, med Christian Rasmussen (P1), Sting Ray Robb (P2) og Matthew Brabham (P3).

Christian Rasmussen sluttede P6 i mesterskabet med 440 point

Benjamin Pedersen sluttede mesterskabet P5 med 443 point.

Ikke én eneste dråbe skulle være tilbage efter årets sidste podiefejring! Foto: Penske Entertainment: James Black

Løbsresultatet

Foto: Indycar.com

Se eller gense løbet her: https://www.indycar.com/indylights/OTT/IL-stream (Kræver gratis login)

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: