Indy Lights: McElrea førte fra start til slut – Rasmussen P4

Foto: Travis Hinkle via Penske Entertainment

Andretti Autosport har været dominerende på Mid-Ohio siden 2017, hvor de har vundet 8 ud af 10 løb på banen. Det tal er nu blevet til 9 ud af 11, efter McElrea netop har vundet weekendens Indy Lights løb på banen, dermed McElreas første Indy Lights sejr.

Christian Rasmussen var ikke helt tilfreds med gårdagens kvalifikation, men forsøgte at få det bedste ud af situationen da løbet blev flaget grønt. Sting Ray Robb kom dog forbi ham på første omgang, og danskeren var derfor på sjettepladsen.

Herfra var det en jagt på at hente podieplaceringerne, hvilket kom tæt på, da Rasmussen sluttede på fjerdepladsen.

McElrea fik en god start og stak hurtigt af fra Brabham allerede på første omgang. Linus Lundqvist og Benjamin Pedersen derimod, var i en tæt kamp, som resulterede i at den dansk-amerikanske kører blev presset ud i græsset med hele venstre side af bilen. Han holdt dog på og kom tilbage på banen uden for meget tabt tid.

Ikke langt inde i løbet, måtte Danial Frost trække i pit og udgå. Ifølge ham selv tabte bilen effekt på langsiden og da den blev parkeret i pitten fossede olien ud af motoren. Herefter fulgte mange omgange uden overhalinger, da der var pæn afstand mellem alle kørerne uden store overhalingsmuligheder.


Først på 19. omgang var der igen en overhaling, hvor vi så Rasmussen kæmpe sig forbi teamkammeraten Sting Ray Robb.

Christian Rasmussen sikrede sig fjerdepladsen i weekendens Indy Lights løb på Mid-Ohio. Foto: Travis Hinkle via Penske Entertainment

McElrea satsede alt selvom han var 4 sekunder i front. Ud af niende sving havde han næsten hele bilen på græsset. Ingeniøren var hurtigt på radioen og bad den unge kører om at holde bilen i ro, da de ikke var presset bagfra. Kun et par omgange senere skulle ingeniøren dog gentage sig, da McElrea lavede samme nummer én gang til.

Rasmussen fandt farten i raceren og var ved at hente Pedersen lidt over halvvejs i løbet.

Alt imens kørte Roe i gruset på 23. omgang. Det frembragte gult flag på hele banen, hvilket stopped Rasmussens jagt på Pedersen. Roe tabte bagenden på det urene asfalt, hvorfor han mistede grebet og spandt rundt.

Med 10. omgange tilbage fik de endnu engang grønt flag, og dét udnyttede Rasmussen. Kun én omgang senere var han forbi Pedersen, som han kæmpede mod inden uheldet. Herefter satte han sigtekornet på svenske Lundqvist som på daværende tidspunkt befandt sig på tredje position.

Robb var adskillige gange på radioen for at klage over Pedersens defensive kørsel, hvor han mente der blev lukket af alt for sent midt i overhalinger.

Få sving før målflaget spandt Jacob Abel rundt lige bag Pedersen og Robb, til trods for at han havde været meget sikker gennem hele løbet.

Hunter McElrea sikrede sin første Indy Lights-sejr fra start til slut, til stor jubel for Andretti teamet.

Rasmussen sluttede løbet på fjerdepladsen og er stadig på sjettepladsen i mesterskabet.

På podiet

Hunter McElrea (P1), Matt Brabham (P2) og Linus Lundqvist (P3).

Løbsresultat

Foto: Penske Entertainment

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: