Turen går til… Goodwood!

Foto: Drew Gibson

Hvis du har oplevet Classic Race Aarhus og Copenhagen Historic Grand Prix og synes at det er formidable arrangementer, så vil du elske Goodwood Revival. Når Lord March inviterer til historisk racerløb på The Goodwood Estate er det nemlig med en sans for detaljer, som der hverken er økonomi eller plads til på de hjemlige bybaner.

Hele området omkring Goodwood-banen er holdt som det så ud tilbage i 1960’erne, hvor der ofte blev afholdt racerløb på banen. Derfor er alle officielle deltagere – både racerkørere, officials og sågar pressen – nøje instrueret i at klæde sig i tidssvarende tøj. For når der leges gamle dage, så gøres det gennemført!

Og så er det jo England. Landet med en ubeskriveligt stor motorsportshistorie, ufatteligt mange racerkørere og bilproducenter, og en tradition for at dyrke lige præcis motorsporten. Derfor er Goodwood Revival det ene arrangement, hvor man kan opleve flest sjældne, uvurderlige historiske racerbiler … og de kører løb. Ikke for at vise sig frem med højglanspoleret lak og tandpastasmil; nej, til Goodwood Revival kører racerbilerne racerløb. Og de kører for at vinde.

Det anslås at den samlede værdi af paddocken er på flere milliarder danske kroner. Alene i Kinrara Trophy er der historiske racerbiler til en værdi på godt to milliarder kroner. Ikke mindre end ti (10!) forskellige Ferrari 250 GT SWB stiller til start – heriblandt også den legendariske “breadvan”, som deltog på Le Mans i 1962 og som kun findes i dette ene eksemplar. I år år Emanuele Pirro æren af at dele bilen med Niklas Halusa. De mange italienske specialiteter kommer til at dele banen og det helt fantastiske lydbillede med eksotiske biler som Aston Martin DB4, Shelby Cobra og Jaguar E-typer.

Eksotiske indslag som denne Ferrari 250 GT SWB Drogo “Breadvan” er at finde på Goodwood. Foto: Dave Adams

I de seneste år har blandt andre Tom Kristensen været fast inventar ved Goodwood Revival, hvor han har kørt r**en ud af bukserne på konkurrenterne med både Ford Fairlane og Ferrari 250 GT. Også Morten Dons slog vejen forbi i 2016, hvor han var inviteret til at køre en Jaguar E-Type FHC.


Tilbage i 2015 var det dog Kristensen fra Hobro som stjal opmærksomheden, da han i førnævnte Ford Fairlane brillierede med mildest talt imponerende kørsel og overhalede fire biler på én omgang. Vel at mærke med ganske kompetente og erfarne modstandere i St. Mary’s Trophy. Videoen taler for sig selv:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=o25ats_KXRk” width=”900″ showinfo=”no” rel=”no” modestbranding=”yes” theme=”light” https=”yes” responsive=”no”]

I år stiller kørere som Stig Blomquist, Andy Priaulx, Rob Huff og Darren Turner op i St. Mary’s Trophy, som indeholder det første kuld af biler, som gik under navnet Touring Cars. Bilparken indeholder derfor alt fra den første Mini Cooper over den velkendte Lotus Cortina til de mere specielle Ford Galaxie og Plymouth Barracuda.

Der er også historiske F1-biler og motorcykler på programmet henover weekenden, og skulle man nå at blive træt af den hæsblæsende action, er der masser af parkerede biler at se nærmere på. På den anden side af vejen ligger nemlig, meget passende navngivet “Over the Road”, en lille forlystelsespark med et gammeldags tivoli og biludstillinger med både ældre og nyere biler. Det anerkendte auktionshus, Bonham’s, afholder ligeledes en auktion lørdag eftermiddag for de som har råd til den slags fornøjelser.

Både til lands og i luften

På Goodwood-området blev der under Anden Verdenskrig opført en luftbase for det britiske flyvevåben. Efter krigens slutning blev området afleveret tilbage til Goodwood’s ejer, Lord March. Han var bidt af alt som havde en motor, og der gik ikke længe før han havde etableret racerbanen rundt om landingsbanen.

Luftfart og historiske fly er derfor også en vigtig del af historien omkring Goodwood, og en håndfuld velkendte flyvemaskiner fra krigens tid er udstillet i forbindelse med arrangementet. Der vil sågar være flere overflyvninger af området med historisk vingesus – sådan bogstaveligt talt.

20th Goodwood Revival lægger fra land fredag morgen og fortsætter til søndag eftermiddag. Hvis du gerne vil følge med i hvad der foregår, kan det anbefales at synes godt om Goodwood Revival på Facebook. Her dukker der videoklip og interessante artikler op i løbet af weekenden.

Boxengasse bliver naturligvis opdateret med både tekst og billeder når turen er vel fordøjet.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: