Spa-Francorchamps bliver på WEC- og ELMS-kalenderne

Foto: Jakob Ebrey Photography

FIA har i dag meddelt at kørerne i FIA WEC og European Le Mans Series får glæde af den legendariske belgiske racerbane i yderligere fire sæsoner. En glædelig nyhed, også for de danske langdistancefans, da banen i Ardennerne er blandt de letteste at komme til fra Danmark.

– Vi forsøger altid at sikre et vist niveau af stabilitet i vores løbskalender, og vi er glade for at både WEC og ELMS er at finde på Spa Francorchamps de næste fire år, fortæller Gérard Neveu, direktør for FIA WEC.

– At give vores deltagere og fans muligheden for at besøge de bedste racerbaner og faciliteter som f.eks. Spa er vigtigt for os, og det er jo en af kørernes yndlingsbaner at køre på med masser af historie og drama. Vi har været vidne til nogle imponerende WEC-løb der, men vi håber at vi slipper for sne i 2020.

Der bliver mulighed for at nyde WEC og ELMS på Spa Francorchamps i yderligere fire år. Men husk regntøj og gummistøvler – vejret er meget omskifteligt i Ardennerne.

Om næste års WEC-løb på Spa Francorchamps slipper for sne, er ikke til at vide. Slet ikke eftersom det er besluttet at rykke løbet en uge frem til 25. april 2020. Ifølge Neveau for at undgå sammenfald med Formel E.

Det varer til gengæld ikke længe, før den belgiske bane bliver indtaget af European Le Mans Series. 22. september lægger banen asfalt til det næstsidste løb i denne sæson, og med blot 700 kilometer fra den dansk-tyske grænse er det en fremragende mulighed for en weekendtur med racerløb, god mad og øl fra nogle af verdens bedste bryggerier. Det er gratis at komme ind til løb i European Le Mans Series, så det kan gøres få relativt få penge.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: