Dansk mester får chancen i skandinavisk serie

Foto: Insight Racing/Niklas Majgaard

Nibe-racerkøreren Jonas Lynge har trods to danske og to nordiske mesterskaber i DS3 Cup i henholdsvis 2017 og 2018 stået uden et sæde i denne sæson, men det er på vej til at ændre sig markant for nordjyden.

Allerede i næste weekend, den 1-2. juni, stiller Jonas Lynge til start i en for ham helt ny racerbil, når det går løs i den skandinaviske standardvognsserie, TCR Scandinavia.

Helt fra scratch

Løbet, Anderstorp Race Festival, er sæsonens andet løb i TCR Scandinavia, som er Sveriges førende motorsportsserie. Her får Jonas Lynge debut i en Honda Civic TCR, som bliver indsat af danske Insight Racing.

– Det hele er fuldstændig nyt for mig, og det er en udfordring, jeg virkelig ser frem til at komme i gang med.


I den her sæson havde jeg faktisk ikke rigtigt noget planlagt. Der var flere ting i spil, men økonomien afgjorde desværre, at jeg ikke kom ud at køre noget før. Så det er rart at den her mulighed dukkede op, og det er vildt, at det hele lykkedes så hurtigt, forklarer Lynge og tilføjer:

– Det er stort af Martin Jensen og Insight Racing at de har hjulpet os med at få det her på benene, og det er en kæmpe mulighed for mig at kunne komme ud at vise mine evner frem udenfor Danmarks grænser.

Jonas Lynge har i år stået uden et fast sæde efter to suveræne sæsoner i den dansk/skandinaviske DS3 Cup, hvor nordjyden blev både dansk og nordisk mester i både 2017 og 2018.

Den svenske, tidligere Formel 1-bane er da også en spritny opgave for Jonas Lynge. Han har hverken kørt på banen eller i Honda Civic TCR-bilen fra Insight Racing før. Trods det, så tror nordjyden på chancen:

– Jeg har kun kørt TCR i simulatoren, så det er en ny udfordring på mange plan. Det bliver helt sikkert ikke nemt, men vi gør hvad vi kan og går efter at møde velforberedte op. Og det er jeg helt sikker på, at vi nok skal blive, slår han fast.

En uges arbejde

Hos Insight Racing, der står bag bilen, er der stor glæde over, at det lykkedes at få Jonas Lynge til start i TCR Scandinavia.

– Vi skal drive bilen og jeg vil først og fremmest gerne benytte lejligheden til at byde Jonas velkommen i huset. Jonas har kørt i vores DS3 Cup i flere sæsoner og det her er om nogen beviset på, at klassen er god til at få nye talenter frem. Vi har fra start set talentet i Jonas og internt arbejdet hårdt i retning af at få ham ud på den større scene, som vi nu er lykkedes med.

Det er gået rigtig stærkt på det seneste i Insight Racing, som fik alt i stand på rekordtid, forklarer Martin Jensen. Faktisk kom hele økonomien bag projektet på plads i løbet af blot en uge, og det fortjener en række støtter en stor cadeau for, siger han:

– Det har været en stor, fælles indsats fra alle at nå i mål, og det lykkedes kun på grund af den store opbakning fra BachCAR, Optimal Revision og HC Container, som alle har støttet op om projektet. Vi er klar til Anderstorp og vi får forhåbentlig også Jonas ud at køre flere afdelinger i løbet af i år.

Jonas Lynge bliver på Anderstorp én af i alt tre kørere til start, og at se den udvikling i den ellers primært svenske serie glæder Martin Jensen sig over:

– Det er fantastisk at se flere danskere tage teten i forhold til TCR. Det er en serie, vi om nogen har set potentialet i, og vi er stolte af at kunne give endnu en dansk kører chancen her, afrunder han.

Jonas Lynge kommer til start i Insight Racings Honda Civic Type R TCR-racer, som det danske team indsætter i løbet på Anderstorp. Her ses bilen i aktion ved Grand Prix Danmark.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: