I weekenden findes årets Le Mans-vindere

Foto: Porsche AG

Bare rolig; du er ikke faldet i en dyb søvn og gået glip af både billetsalg, abstinenser og køreturen til Le Mans. Ikke desto mindre køres der i denne weekend et vaskeægte 24 timers-løb på Le Mans. Denne gang foregår det til gengæld på computerskærme og koster markant mindre at deltage i.

Endurance eRacing World Championship startede for mere end ti år siden under navnet GTR24H, længe inden ordet “esport” var opfundet. Dengang var simracing en ret overset form for hobby, primært dyrket af bil- og motorsportsnørder, som ikke havde tid, penge eller talenter til at dyrke sporten IRL. (in real life, red.)

Sådan er det ikke mere. Slet ikke, faktisk. Professionelle racerkørere bruger mere tid i simulatoren end på racerbanen, og det er ikke kun fordi det holder reflekserne ved lige. De moderne bilspil er ikke bare computerspil længere; der er brugt hundredevis af timer på at efterligne fysikken af bilerne helt ned til mindste detalje. Simracing er en enestående og billig måde at træne til verdens dyreste sportsgren.

Der er da også flere velkendte navne med i weekendens langdistanceløb. Bedst kendt er nok Dennis Lind, som for kort tid siden vendte hjem som vinder af Blancpain GT Series Asia, og som har flere verdensmesterskaber bag sig. I det virtuelle univers har han også mange sejre og mesterskaber i rygsækken.

Det kræver noget at være med

Hvis du selv har begivet dig ud i et virtuelt 24 timers-løb derhjemme, har du med sikkerhed haft hjælp fra computeren til at håndtere ting som pitstrategier og taktik (hvis der ellers er andre taktikker end at sparke klampen i kælderen, red.). Den slags foregår ikke til det uofficielle verdensmesterskab i virtuelt langdistancerace.


Derfor har alle teams tilknyttet folk i pitten, som overvåger data fra bilen, vejrudsigten og konkurrenterne, og forsøger at lægge strategien gennem hele løbet. Kørerne og ingeniørerne sidder naturligvis adskilt, så kommunikationen foregår også gennem headsets. Jo, ses der bort fra ting som larmen, lugtene og de fysiske opgaver, er der ikke langt fra Strib til Le Mans.

Weekendens løb starter lørdag kl. 15.00 og slutter pga. overgangen til normaltid søndag kl. 16.00. Løbet bliver streamet inkl. engelske kommentatorer på Twitch: https://www.twitch.tv/gtr24horg

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: