Simracerne kørte tæt på Road Atlanta

50275166_1653157981650149_2986719218256314368_o
Foto: DERC

Efter en lang julepause var Danish eSport Racing Championship (DERC) tilbage på den virtuelle racerbane, da serien den 16. januar afviklede fjerde afdeling af mesterskabet på Road Atlanta. Den amerikanske racerbane er berømt og berygtet for sit kuperede terræn, ligesom Petit Le Mans bliver kørt på banen.

Denne gang var det imidlertid de danske simracere som var klar til race på banen. Især Nicolai Sylvest var skarp; han satte sin Audi R8 LMS fra Real Esport Blue-teamet på pole position til første løb, blot 0,031 sekund foran Daniel Lundgaard fra søsterholdet Real Esport Red.

Efter en rolig første omgang var Mikkel Jensen under pres bagfra, og på vej gennem et hurtigt venstresving gik bunden mod asfalten og sendte ham som passager direkte i dækvolden. Sammenstødet sendte Jensen på hovedet tilbage på banen, hvor han heldigvis undgik kontakt med de passerende biler.

Hele vejen gennem feltet var der tætte og intense kampe. Ikke mindst i den sidste tredjedel af feltet, hvor Dan Hald Madsen efter lidt nærkontakt med Jakob Kvistborg endte med at sende sin teamkammerat, Mathias Wodschouw, i væggen. Ikke det bedste resultat for No Nonsense Racing-teamet.

Nicolaj Sylvest kunne ikke holde en velkørende Lasse Sørensen bag sig. Foto: DERC

Underholdningen sørgede især Nicolaj Jacobsen og Mathias H. Jensen for. De to kæmpede heatet igennem om fjerdepladsen, hvor der blev byttet placeringer mange gange i løbet af de 25 minutter.


Første heat blev vundet af Lasse Sørensen foran Nicolai Sylvest og Thomas Hjerresen.

DM-førende Dali Jankovic mærkede presset igen på Road Atlanta. I første heat kørte han på niendepladsen, men flere gange måtte han modstå angreb fra Andreas Jochimsen, der i agressiv stil forsøgte at komme forbi. Det blev dog Jankovic som holdt niendepladsen frem til målstregen i første heat, mens Jochimsens agressive kørsel sendte ham i muren på start/mål-langsiden på næstsidste omgang. Efter løbet blev Dali Jankovic dog diskvalificeret af dommerne efter at have påkørt Frederik Kjeldgaard Jørgensen.

Kvalifikationen til andet heat gav pole position til Daniel Lundgaard foran Nicolai Sylvest og Mathias H. Jensen.

En skarp start fra Sylvest satte ham i front af løbet, hvorefter han forsøgte at opbygge et forspring til Daniel Lundgaard og Lasse Sørensen. Med få minutter igen lykkedes det dog Sørensen at gå forbi både Lundgaard og Sylvest, og derefter så han sig ikke tilbage. En dobbeltsejr blev det til for den nordjyske tidligere DTC-mester, mens Nicolai Sylvest med nød og næppe holdt Lundgaard bag sig over målstregen.

Nicolaj Bøllingtoft var et af ofrene i opløbssvinget, hvor han tog Simon Hæstrup med sig af banen. Foto: DERC.

Opløbssvinget endte med at have en håndfuld ofre på samvittigheden efter andet heat. Nikolaj Bøllingtoft kom for bredt gennem svinget og tabte kontrollen over sin Audi R8 og tog Simon Hæstrup med sig i betonen. Kort efter gik også Mikkel Jensen for bredt over curben og sluttede løbet før tid.

Med to tætte og underholdende løb i bogen kan kørerne i DERC-serien nu se frem til næste løb på kalenderen. Denne gang drejer det sig om næstsidste afdeling på Road America, som bliver kørt den 6. februar.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: