Weekendens Motorsport: Uge 29

Lørdag: Rallysprint i Nyrand ved Kalundborg

Opskriften er simpel: Kør arbejdsmaskinerne til side, fej asfalten og luk Danmarks bedste rallykørere ind i arenaen for en weekend. Sådan har det fungeret ret godt for Nyrand Rallysprint (og tidligere Gammelrand Rallysprint, red.), som lørdag bliver kørt i Nyrand Grusgrav. Tre af rallysportens yngre talenter stiller til start i de hidsige R5-biler; Simon Larsen/Henrik Skott i Ford Fiesta R5, Jacob Madsen/Line Lykke Jensen i Skoda Fabia R5, samt Simon Vallentin/Jeanette Kvick i Hyundai I20 R5. Dertil kommer svenske Joachim Grahn i Ford Focus WRC, så der bliver smæk for skillingen.

Motorsport skal opleves live. Pak ungerne (og solcremen!) i bilen, indstil GPS’en til Gammelrand 10, 4470 Svebølle – løbet starter lørdag kl. 10.30, men der er åbent for publikum fra kl. 7.

Lørdag: IMSA – Lime Rock Park, USA

Både Jan Magnussen, Christina Nielsen og den nykårede Le Mans-vinder, Michael Christensen, er i action på den lille og kuperede Lime Rock Park i USA.


Løbet vises online på IMSA.com lørdag aften fra kl. 21.00

Søndag: Formel 1 (og Porsche Supercup) – Hockenheimring, Tyskland

For en gangs skyld køres der F1 på en god, gammeldags racerbane. Du ved, en af dem med græs ved siden af asfalten i stedet for vægge af beton, og hvor banens flow er dynamisk og virker naturligt. Det kan til gengæld være sidste gang, vi ser bilerne køre på Hockenheimring, hvis aftale med F1-cirkusset udløber i år. Om det giver plads til endnu en bybane på kalenderen (gaaaab), vides ikke endnu.

Mere interessant, synes vi, er supportklassen, Mobil 1 Porsche Supercup. En ordentlig klump ens Porsche 991 GT3 Cup-biler med nogle af de største, unge racertalenter er normalt garanti for spændende overhalinger og godt race. Danske Mikkel O. Pedersen er bag rattet på én af bilerne, og det gør det ikke mindre interessant.

F1 vises som altid på TV3 Sport søndag eftermiddag.

Søndag: European Le Mans Series & Formel Renault Eurocup – Red Bull Ring

Dannebrog er pænt repræsenteret på østrigske Red Bull Ring i weekenden. High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen bag rattet er tilbage i LMP2-klassen i deres Dallara P217, mens Christian Olsen og Mikkel Jensen stævner ud i LMP3-klassen for hhv. Ecurie Ecosse/Nielsen Racing og AT Racing.

En enkelt – men ikke hvilken som helst – dansker er med i Formel Renault Eurocup-løbene. Det er selvfølgelig Renault F1-juniorkøreren Christian Lundgaard, som fortsat kæmper med om topplaceringerne i talentklassen.

ELMS-løbet vises på Motorsport TV, og du kan streame det gratis på www.europeanlemansseries.com/en søndag fra kl. 12.

Søndag: British GT & European GT4 – Spa Francorchamps, Belgien

På Spa-Francorchamps er danskerne også pænt repræsenteret i weekenden. Det britiske GT-mesterskab, British GT, har blandt andet Marco Sørensen og Nicki Thiim i aktion i to af TF Sport’s Aston Martin GT3-biler. Inden weekenden ligger Nicki Thiim og hans medkører, Mark Farmer, på andenpladsen i mesterskabet, mens Marco Sørensen og Derek Johnston ligger på en mere beskeden femteplads. Til gengæld ligger Patrik Matthiesen på en imponerende førsteplads i GT4-klassen sammen med medkøreren Callum Pointon i deres Ginetta G55 GT4. Også Jan Jønck er på deltagerlisten i en Aston Martin Vantage GT4 sammen med Tom Wood.

Den europæiske GT4-serie kørero også på Spa i weekenden, og her er Nicolaj Møller Madsen på banen for Phoenix Racing i en Audi R8 GT4.

Løbene på Spa vises ikke pga. TV-rettigheder. Til gengæld er der kun seks timers kørsel fra grænsen til banen – og fri entre hele weekenden…

Søndag: V8 Supercars – Queensland, Australien

Det skal jo nævnes… De buldrende, brutale og nådesløse australiere og deres ditto biler bliver i weekenden sluppet fri på den flade og relativt simple Queensland-bane, som af samme grund kaldes for “The Paperclip”. Det plejer dog ikke lægge en dæmper på begivenhederne, og der er næsten garanti for klistermærke-bytning og optimistiske overhalingsforsøg.

Hvis ikke du lige opholder dig i Australien eller New Zealand og dermed kan se løbet på Fox Sports, kan du overveje at købe adgang til Supercars Superview for 59,95 australske dollars (små 300 kroner) for en hel sæsons adgang til masser af videoer og highlights. Superview kan du se mere om her: https://www.supercars.com/superview/

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: