ELMS: Sejr til Gatting og Iron Dames på Imola

Foto: Iron Dames & ELMS

4 Hours of Imola er blevet et stop på ELMS-kalenderen, som næsten er notorisk kendt for at skabe dramatiske og spændende løb, og denne weekends udgave blev ingen undtagelse til reglen. Det endte også med en dansk sejr, for Michelle Gatting og Iron Dames gjorde arbejdet færdigt og fik sæsonens første sejr efter en hektisk duel. Gatting kørte bilen til mål og endte med at sikre sejren efter en tæt duel med Racing Spirit of Leman og Aston Martin – i den sidste halve time havde hun en lang fight med Valentin Hasse Clot og endte med at sikre sejren med 0,7 sekund.

LMP2 bød ditto på stor spænding. Således endte Panis Racing med at krydse målstregen først, men en følgestraf kostede dem både sejr og podie.

Løbet startede tørt, men var markeret som wet race takket være truende skyer og muligheden for regn senere, og alle kom fint afsted fra start. Luca Ghiotto fik tidligt sat Inter Europols #34 i front, men de måtte siden se deres løb få et tilbageslag, da de var nødt til at skifte front.

Imola blev lidt en ørkenvandring for Frederik Vesti og Cool Racing – og faktisk hele Cool Racing. Den ene bil crashede og den anden tabte tid på en afkørsel. Foto: ELMS

Skidt dag for Cool Racing

Værre gik det for Malthe Jakobsen og Cool Racing, for Paul Loup Chatin havde en afkørsel og endte med at forårsage løbets eneste safetycar – og dermed var thyboens bil også ude af løbet inden Jakobsen fik sin køretid. Med en halvanden time tilbage blev løbet givet frit igen, og det lagde også op til en spændende, sidste time.

Inden da var det også gået ud over Frederik Vesti og co. i den anden Cool Racing-bil. Carl Bennett havde lidt skærmydsler og endte i et sammenstød med en LMP3-racer. Bennett sad fast i gruset og smed en masse tid, og derved var forhåbningerne om et godt resultat til #47 allerede passé inden Paul Loup Chatin satte søsterbilen i muren.


Ud til den sidste time førte AO by TF Oreca #14 med Louis Deletraz med ti sekunder, men både Felipe Drugovich og Charles Milesi trykkede hårdt på for Vector Sport og Panis Racing, respektivt. Til det sidste stop lykkedes det Milesi og Panis Racing at tage føringen, og som de sidste ti minutter nærmede sig, så kunne Milesi også trække fra til sidst og endte med at vinde med 11 sekunder ned til Deletraz i AO by TF, mens Drugovich tog tredjepladsen for Vector Sport.

Det hele endte imidlertid på skrivebordet, hvor Milesi blev dømt for at have øget hastigheden for tidligt efter en FCY. Han fik 35 sekunders straf for forseelsen og endte som sekser, mens AO by TF arvede sejren, Vector Sport blev toer og Inter Europols #43 blev treer.

I GT3 blev den sidste time ekstremt spændende. Rahel Frey skiftede ud og Michelle Gatting blev i stedet sat i bilen. Gatting kørte mod det ternede flag med et sæt allerede dobbeltstintede dæk og havde derfor også sit hyr med at holde Hasse Clot bag sig.

Hvad værre var, at hun også fik en ti sekunders straf for en overtrædelse under full course yellow, og derfor blev det sidste stop ret så hektisk for Iron Dames. Gatting gik ind, fik kun brændstof og kørte videre for at holde fast i føringen – og det lykkedes lige præcis, da Hasse-Clot blev sat under hårdt pres af Daniel Serra til sidst. I GT3 kom der også en straf efter det ternede flag, for Daniel Serra fik en straf for at overhale under dobbelt gult, og mistede derfor tredjepladsen. De nærmeste forfølgere fra Grid Motorsport by TF fik også en straf, og derfor blev Iron Lynx’ #63 i stedet nummer tre.

Hos Iron Dames har Michelle Gatting, Rahel Frey og Sarah Bovy længe bejlet til sæsonens første sejr i ELMS, og på Imola lykkedes det. Foto: Iron Dames

– Det sidste stint var utroligt intenst, men jeg fandt hurtigt en god rytme og gik i ét med bilen. I situationen var det reelt alt eller intet, og Valentin Hasse Clot lagde et hårdt pres på mig. Det var svært, men jeg holdt godt fast og fik bilen først i mål. At vi endelig vinder er en fantastisk følelse, og det var virkelig lige dét boost, vi manglede efter et par løb, som ikke rigtigt er gået vores vej, sagde Michelle Gatting til Iron Dames’ presseservice efter løbet.

Fuldt resultat

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: