Indycar: Dobbelt dansk i top 10 på Mid-Ohio

Foto: Indycar/Penske Entertainment

Det både startede og endte i top 10 for Christian Lundgaard og Christian Rasmussen på Mid-Ohio i aftes dansk tid, mens Indycar også leverede sæsonens tætteste løb efter den ditto tætteste kvalifikation på nogen ikke-oval i denne sæson.

Sejren tog Pato O’Ward sig af efter en lang og særdeles underholdende fight med den mesterskabsførende Alex Palou, der efter at være startet fra pole position måtte acceptere, at det ikke blev til fuldt hus denne weekend. Palou og O’Ward startede side om side på første række og fra start var det faktisk Palou, der kom bedst afsted på sine primary-dæk.

Og sådan fortsatte det også til stoppet, hvor der i stedet kom alternates på bilerne – men her var det i stedet O’Ward, der fik mest ud af dækkene – og da Palou også satte tid til på det sidste skift tilbage til primaries, så var Pato O’Ward i føring og kunne med en god defensiv afslutning på løbet holde Palou fra fadet, selvom Palou forsøgte sig mange gange mod slutningen af løbet.

Mid-Ohio blev Christian Rasmussens bedste løb hidtil i denne sæson. Foto: Penske/Indycar

Comeback for McLaughlin – og to danskere i top 10

Scott McLaughlin fik rettet stumperne efter en rædsom start på weekenden og endte som treer. Han startede langt nede i rækkerne efter en skidt kvalifikation, men fik med en god strategi reddet en tredjeplads hjem, mens det gik helt galt for Josef Newgarden, der endte helt nede som 25’er efter at have fået tre straffe ud af én. Først havde Newgarden kørt for stærkt i pitten, dernæst ignorerede han straffen, og rundede af med at få en ny straf for at være for hurtig i pitlane, mens han afsonede den første straf…

Christian Lundgaard tog fra Mid-Ohio med en syvendeplads som facit. Foto: Penske

Colton Herta tog fjerdepladsen foran Marcus Ericsson og Alex Rossi, mens Christian Lundgaard blev syver efter en god kvalifikation – men det lykkedes ikke helt for den kommende Arrow McLaren-dansker at omsætte det til et topresultat.


Til gengæld var Mid-Ohio sæsonens hidtil bedste oplevelse for Christian Rasmussen, som kvalificerede sig som nier og også endte som nummer ni – sæsonens bedste resultat for Ed Carpenter Racings danske håb.

Resultat

Indycar er tilbage allerede næste weekend med Hy-Vee Homefront 250 i Iowa.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: