Indycar: Dobbelt dansk i top 12 på Mid-Ohio

Foto: Penske Entertainment/Indycar

Indycar byder på en stribe nyheder denne weekend, for der er premiere på seriens nye hybridbiler – og titlen som første mand på pole position i den nyeste revision af Indycar-racerne blev Alex Palou.

Alex Palou tog anden pole position i træk i Indycar. Foto: Penske/Indycar

Men der var også godt dansk nyt, for både Christian Rasmussen og Christian Lundgaard klarede cuttet videre til Fast 12, og de to danskere starter senere i dag dansk tid side om side på Mid-Ohio, da de endte med henholdsvis 9. og 10. bedste tid.

Samtidigt blev det også en kvalifikation, der burde lægge op til masser af action i søndagens race, for en hel stribe af de store navne endte udenfor top 12. Flere teams har ikke rigtigt fået knækket koden med den nye hybridenhed på bilen, og eftersom den har gjort bilerne lidt tungere, så har det været svært at genvinde balancen for alle.

Det betyder for eksempel, at mens Alex Palou som mesterskabsførende starter på pole position, så er hans nærmeste konkurrenter i titelræset sat tilbage. Scott Dixon starter som nummer 14 og Will Power starter som nummer 16.

Christian Lundgaard starter som nummer ti på Mid-Ohio – lige ved siden af landsmand Christian Rasmussen. Foto: Penske/Indycar

Anden pole i træk for Palou

I øjeblikket er Alex Palou den, man skal slå i Indycar. For andet løb i træk tog han pole position for Chip Ganassi Honda, og to gange alene i år har han vundet fra spids. Han gik videre til Firestone Fast Six sammen med Pato O’Ward, David Malukas, Colton Herta, Marcus Armstrong og Marcus Ericsson, og endte med at skulle duellere med O’Ward om pole position.


Det blev tæt – faktisk var differencen på 0.0024 sekund så lille, at det er den tætteste afgørelse i al den tid Indycar har haft top 12/top 6-formatet i kvalifikationen. Treer blev David Malukas, som er godt tilbage fra sin skade i foråret, mens Colton Herta tog fjerdepladsen og henviste Marcus Armstrong og Marcus Ericsson til de to sidste pladser i top 6.

Inden da blev Top 12 kørt, og her klarede Christian Rasmussen og Christian Lundgaard ikke det videre avancement til top 6 – men endte henholdsvis som nier og tier. Niendepladsen til Rasmussen er i øvrigt hans bedste i sæsonen og gjorde ham også til kvalifikationens bedste rookie.

Honda Indy 200 at Mid-Ohio kan følges i aften fra 19.30 dansk tid – det er på TV3 Sport.

Fuldt resultat

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: