Inspiration til julens motorsport

Foto: Hoonigan

Når der skal slås mave eller plejes en let omgang julefrokosttømmermænd er det rart med fornuftig underholdning. Vi har lavet forarbejdet, så du bare kan trykke PLAY og tage en slurk cola mere. Velbekomme.

Turbos & Temples

Det er næsten (og kun næsten) som da Boxengasses udsendte medarbejder drog på pilgrimsrejse i oktober måned. Her optager drengene bag Mighty Car Mods deres tur gennem Japan i en Kei Car, hvor de ser på drifting og tunede biler. En times god og gratis underholdning lige her – og den 25. december udkommer efterfølgeren, Turbos & Temples 2…

Group B

Enhver film som indeholder en MG Metro 6R4 er som udgangspunkt værd at se. Den britiske filminstruktør Nick Rowland har begået en kort film om rallysportens sorte periode, som kostede en håndfuld rallykørere livet tilbage i 1980’erne. Filmen handler om rallykøreren Shane Hunter, som kæmper for et comeback efter et uheld.

Det er ikke en Hollywood-produktion, men det er en god undskyldning for at få en halv time til at passere … og lydbilledet holder altså 100%.

Roadkill

Hvis du var fan af de utallige vi-fixer-gamle-biler-mens-vi-griner-af-dårlige-håndværkerjokes-programmer, som kørte over skærmen for 10-15 år siden, så er Roadkill som skabt til dig. Gutterne i Roadkill bygger nogle vanvittige køretøjer og har en fest mens det står på. Der er omkring 60 episoder på en halv times varighed frit tilgængelige på Youtube, så det er bare at komme i gang.


Car Throttle

Er du mere til Top Gear og “forbrugerstof”, så er britiske Car Throttle nok mere for dig. Her er både biltests og miniserier hvor der bygges og leges med biler af forskellig kaliber, og underholdningsværdien er bestemt til stede.

Se bare denne video, hvor der testes om man overhovedet kan bruge en McLaren 720S som hverdagsbil…

Gymkhana 10

Der er allerede gået ti år siden Ken Block første gang udgav en Gymkhana-video. Fænomenet har siden udviklet sig en del, og den tiende version er ikke mindre omfattende end de første … tværtimod. Hele fem Hoonigan-biler (plus gæsteoptrædender) bliver brugt til at flå et uhørt antal dæk af fælgene, og der bliver kørt på flere forskellige kontinenter.

Selvom der i filmen er flere advarsler mod at forsøge samme sportslige kørsel på egen hånd, var der ingen advarsel mod at se filmen med tømmermænd. Den er hermed givet…

Tilbage til Le Mans 2018

Var på du Le Mans i år? Eller så du det fra sofaen? De flinke franskmænd hos FIA har sørget for at hele løbet ligger frit tilgængeligt på Youtube… så hvis du skal genopleve Michael Christensens flotte Le Mans-sejr er det bare at trykke på knappen og sætte sig godt til rette!

Aktiv fritid?

Der er også en helt anden mulighed, hvis du trænger til at komme lidt væk fra det hele og komme i gode venners lag. Racehall (Europas største indendørs gokartbane, som ligger i Aarhus) afholder deres årlige Racehall of Champions den 27. og 28. december, hvor en blanding af ukendte og ret velkendte kørere dyster mod hinanden i indendørs udlejningsgokarts. Blandt deltagerne er DTC-mester Kasper H. Jensen, og bølgerne kommer med garanti til at gå højt!

Du kan læse mere om programmet for Racehall of Champions på hjemmesiden www.rhoc.dk

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: