Benny Simonsen deltager i asiatisk Porsche Endurance Trophy

Foto: BennySimonsen.com

I et samarbejde mellem Asian Le Mans Series (ALMS) og Porsche Carrera Cup Asia kommer der en ekstra klasse på banen, når sæsonens første løb i ALMS-serien bliver kørt i Shanghai i weekenden. Danske Benny Simonsen er blandt deltagerne i løbet med det meget lange navn; Asian Le Mans Series Porsche Endurance Trophy. Løbet køres som en del af det fire timer lange ALMS-løb, så der bliver nok at se til bag rattet, når biler fra både LMP2, LMP3 og diverse GT-klasser også er på banen.

Størstedelen af kongerigets befolkning kæder vel efternavnet Simonsen sammen med den tragiske ulykke på Le Mans i 2013, men Benny Simonsen har i mange år gjort et flot stykke arbejde som racerkører og instruktør på alverdens racerbaner – ikke mindst som mentor for Patrik Matthiesen under hans første tid i britisk motorsport, ligesom han i de seneste år har kørt løb i alt fra Seat Leon til Porsche Carrera Cup.

Benny’s 15 minutters berømmelse kom, da han i 2010 deltog i det britiske Fiat Abarth 500-mesterskab og kørte gennem første sving på Oulton Park på to hjul:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SZVOklOIyxY”]

Det er derfor heller ikke en vennetjeneste eller andre omstændigheder, som har placeret Benny Simonsen i et Porsche-sæde i weekendens løb, selvom Modena Motorsports-teamet også har en fortid med storebror Simonsen. De seneste to år har fynboen kørt for det kinesiske team ved forskellige lejligheder, og da de besluttede sig for at deltage i ALMS-trofæet, stod Benny Simonsen øverst på listen af kørere.


I den forgangne weekend fik Benny Simonsen – uden at ret mange medier, heriblandt Boxengasse, lagde mærke til det – debut i Porsche Carrera Cup Asia, og selvom det ikke gik helt som håbet, glæder Benny sig til mere Porsche-race i Shanghai:

– Jeg har kørt for Modena Motorsports i et par år, og de spurgte om ikke jeg kunne tænke mig at køre med i det her ene løb. Målet er helt klart at vinde, og også meget gerne sikre en 1-2-sejr, og så må vi se hvad der bliver besluttet i forhold til flere løb, fortæller Benny Simonsen, som udover løbet i Shanghai ikke ligger på den lade side:

– Jeg arbejder en del med coaching for blandt andet McLaren’s sportvognskunder, og så har jeg kørt løb i en del forskelligt, blandt andet TCR og LMP3 herude i Kina, så der har været nok at se til på det sidste, siger han.

Sæsonstarten i Asian Le Mans Series har også to andre danskere på programmet, nemlig Anders Fjordbach, som stiller til start for Algarve Pro Racing i LMP2-klassen, og Christian Stubbe Olsen, der fortsætter for Ecurie Ecosse/Nielsen Racing i en LMP3-Ligier.

Løbet starter søndag morgen klokken 4 dansk tid og kan ses live på seriens Facebookside.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: