DTM: Nicki Thiim skriver historie med sin sejr på Norisring

Foto: Jan Brucke/VLN

DTM-sæsonens ottende løb på den ikoniske Norisring bane i Nürnberg blev en uforglemmelig begivenhed for både fans og kørere. Nicki Thiim, kørende for SSR Performance i en Lamborghini Huracán GT3 Evo2, sikrede sig sin første DTM-sejr nogensinde foran 110.000 entusiastiske tilskuere. Med denne sejr følger han i sin fars, Kurt Thiims, fodspor og er nu det første far-søn par, som begge har vundet i DTM’s 40-årige historie. To af Kurt Thiims 20 DTM sejre kom på gadebanen i Nürnberg.

– Som dreng fulgte jeg min fars DTM-løb her. En sejr på Norisring har altid stået øverst på min ønskeliste. Det føles utroligt at gentage min fars succes, især efter en svær sæson indtil nu. Øjeblikkene efter målflaget var meget følelsesladede for mig, sagde en tydeligt rørt Nicki Thiim efter sin suveræne sejr fra start til slut.

Nicki Thiim startede løbet fra pole position og holdt denne føring gennem hele løbet. Med en stærk præstation trak han hurtigt fra sin holdkammerat Mirko Bortolotti i løbets første halvdel. Den ganske rutinerede Mercedes-AMG kører Maro Engel, som kørte sit 100. DTM-løb, fulgte tæt efter på tredjepladsen.

Da pitstop-vinduet åbnede efter 20 minutter, var Engel en af de første til at skifte dæk, hvilket gav ham en fordel i forhold til Bortolotti. Thiim havde et perfekt pitstop og holdt sin føring, mens Engel og Bortolotti fortsatte med at kæmpe om andenpladsen.

En safety car blev sendt på banen med blot ti minutter tilbage, hvilket samlede feltet igen, hvorfor der nu skulle kæmpes ekstra hårdt for sejren. Thiim formåede dog at holde sin føring efter genstarten og krydsede målstregen som den første efter 69 omgange.


Resultatet

Nicki Thiim, Maro Engel og Mirko Bortolotti delte podiet, mens fjerdepladsen gik til Arjun Maini fra Mercedes-AMG Team HRT. René Rast fra Schubert Motorsport kørte sig op fra en vanskelig start og sluttede på femtepladsen. Forsvarende DTM-mester Thomas Preining imponerede med sin sjetteplads efter at have startet som nummer tolv.

Kelvin van der Linde, der kom ind i løbet som mesterskabsleder, sluttede på niendepladsen efter en uheldig kontakt med Ferrari-køreren Jack Aitken. Dette resultat betød, at van der Linde måtte afgive sin førsteplads i mesterskabet til Bortolotti, der nu fører mesterskabet med 6 point ved sæsonens halvvejspunkt.

Denne sæson har været præget af både op- og nedture. Derfor er det virkelig rart at levere et godt løb og slutte på podiet i mit 100. DTM-løb. At stå på podiet sammen med min datter var et absolut højdepunkt, sagde Maro Engel efter løbet.

Jeg nyder altid at køre på Norisring i DTM. Stemningen på tribunerne var fantastisk. Dette er et super resultat for hele teamet. Første halvdel af sæsonen har ikke været perfekt, men jeg er glad for at føre mesterskabet. Det er noget, vi kan bygge videre på i den anden halvdel af sæsonen.”

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: