Indy Lights: Opsamling på WWT Raceway weekenden

De 75 omgange på WWT Raceway kan volde mange besvær, og det blev desværre også tilfældet denne weekend. Danske Christian Rasmussen udgik efter en kontakt med væggen i andet sving. Matthew Brabham sikrede sig sejren kort før målstregen lige foran mesterskabsførende Linus Lundqvist.

Utroligt nok blev det et løb fuldkommen uden gule flag, til trods fro det var tæt på til tider. Det komplette resultat kan ses i slutningen af artiklen.

Træningen – Pedersen med hurtigste gennemsnitshastighed

Benjamin Pedersen havde fart i raceren, da han i træningen satte den hurtigste gennemsnitsfart rundt på ovalbanen på 160,662 mph, altså tæt på 259 km/t.

Linus Lundqvist og Christian Rasmussen udgjorde resten af Top 3, forfulgt af James Roe og Danial Frost. Roe spandt rundt og ramte muren i udgangen af sving 2 i de sidste minutter af træningen. Han slap dog uskadt fra den hændelse.

Den ovale banes betonmure tilgiver sjældent. Alligevel forsagede de ikke store ulykker i Indy Lights løbet. Foto: Penske Entertainment: Sean Birkle

Kvalifikationen – Lundqvist i pole position

Linus Lundqvist viste endnu engang at han er hurtig i en Indy Lights racer, da han sikrede sig pole position til lørdagens løb for syvende gang i sæsonen. Han fører mesterskabet og ligner en kommende Indy Lights mester i 2022 sæsonen.

Benjamin Pedersen skulle starte lørdagens løb i anden position, mens Christian Rasmussen startede i fjerde position, ved siden af Matthew Brabham i tredje.

Løbet – Brabham sikrer sejren på de sidste omgange

Rasmussen og Pedersen var allerede under pres på første omgang, og ud af sving 2 så dén kamp den unge Rasmussen røre væggen som resultat af den tætte kørsel. Senere kæmpede han hårdt og længe side om side med Danial Frost, men kom til sidst forbi da Frost påtog sig en smule understyring.

På 11. omgang kyssede Bogle muren med både højre fordæk og bagdæk, hvilket kostede et skifte af højre baghjulsophæng i pitten. Da han kom tilbage på banen, var han otte omgange efter de resterende.

På 52. omgang var den igen gal ud af sving 2. Rasmussen havde understyring som blev til overstyring og så kyssede højre bagdæk ellers den hårde betonvæg. Det resulterede i at han måtte trille i pit og udgå af løbet med blot 23 omgange igen.

Med fem omgange igen skød Matthew Brabham alt i ét skud på mesterskabsførende Linus Lundqvist i front. Han holdt skansen de sidste omgange og kunne dermed sikre sig pointene, blot 0,6 sekunder foran svenskeren. Han skulle da også lige fejre sejren med donuts foran pitten. Benjamin Pedersen blev tredje og sidste mand på podiet.

På podiet var Matthew Brabham (P1), Linus Lundqvist (P2) og Benjamin Pedersen (P3). Foto: Penske Entertainment: Chris Owens

– I starten af løbet var vi lidt brede og havde vi en lidt løs bil foran os, så vi var oppe og røre muren. Jeg føler stadig vi havde en god bil til løbet. Det var lidt det samme der skete til sidst, hvor lidt understyring blev til lidt overstyring og så røg jeg i muren, sagde Christian Rasmusen til Indycar i pitten.

– Det var en skam, for jeg føler vi virkelig kunne fange dem i front hen mod slutningen, fordi bilen blev bedre og bedre. Det var bare en skam og jeg er ked af det sluttede på den her måde, tilføjede han.