Virtual Le Mans preview #3 – En anden Sørensen sidder klar i #95

Foto: Xynamic/Gary Parravani

I weekenden får Lasse Sørensen debut som fabrikskører for Aston Martin Racing. Godt nok “kun” som simracer i forbindelse med Virtual Le Mans 24H, hvor nordjyden skal dele bil med Nicki Thiim, Richard Westbrook og Manuel Biancolilla. Men opgaven bliver taget ganske seriøst.

Pladsen hos det britiske fabriksteam er kommet i stand efter Lasses test i GTE-bilen sidste vinter, hvor den unge dansker gjorde god figur og siden har været i løbende kontakt med teamet.

– Jeg har haft tætte samtaler med Aston Martin Racing siden testen, og da Marco (Sørensen, AMR-fabrikskører og Marcos storebror) ikke rigtigt gør sig i simracing, fik jeg buddet, fortæller Lasse Sørensen midt i forberedelserne til weekendens løb, som han kommer til at køre fra TV2’s studie i Odense.

Lasse Sørensen er ikke nogen nybegynder i simracing; rent faktisk har han været aktiv simracer i mange år, og for tre år siden stiftede han sit eget hold. Han har allerede også en lang række 24 timers-løb i bagagen, så opgaven er som sådan ikke overvældende for den regerende Euro NASCAR-mester:

– Vi har allerede kørt et par testløb, hvor vi har ligget rigtig godt med. Nicki og jeg er blandt de hurtigste kørere i klassen, og både Richard og Miguel er også rigtig hurtige. I grove træk skal vi bare ud og vinde, lyder det roligt fra Lasse Sørensen.


Lasse Sørensen er stedfortræder i Aston Martin Racing #95 under Virtual Le Mans 24H. Foto: Kim Gripping / Boxengasse

Mens ugen op til det rigtige Le Mans-løb er præget af masser af PR-opgaver, træninger og kaos, har Lasse Sørensen brugt tiden på praktiske forberedelser. Dem er der til gengæld også en del af.

– Der skal jo lige stilles udstyr op hos TV2, og så har jeg og teamet gjort alt vi kan for at undgå en teknisk defekt under løbet. Det vil være helt forfærdeligt hvis computeren går ud undervejs, så vi har gennemgået alt der kunne gennemgåes. Og så har jeg brugt en masse timer på at udvikle setup og teste sammen med teamets ingeniører, præcis som hvis det var det rigtige løb.

Netop ingeniørerne står over for en ny udfordring. Mens de normalt kan overvåge alle vitale data fra Aston Martin #95 under løbet er de nødt til at nøjes med et onboard kamera og direkte kontakt til deres fire kørere. På den måde er det vigtigt at Lasse, Nicki og de to andre kørere i det virtuelle Danetrain giver den rigtige feedback under hele stintet.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: