Indycar: Alex Palou tager hårdt tilkæmpet sejr og mesterskabsføring på Laguna Seca

Foto: Penske Entertainment/Indycar

Han startede fra pole position, men det blev ikke nogen nem sejr for Alex Palou på Laguna Seca – men takket være en stærk indsats og en Will Power, som i kraft af en ringe startplacering som nummer 15 havde lidt af et comeback foran sig, så lykkedes det Palou. Ikke bare at sejre, men også at tage mesterskabsføringen.

Det blev omvendt et løb, der løb specielt Christian Lundgaard lidt af hænde – for med en start fra sjette position havde østjyden et fornuftigt udgangspunkt – men det lykkedes ikke at holde liv i det. Ham vender vi tilbage til.

 

Christian Lundgaard havde en på alle måder begivenhedsrig dag på kontoret i Laguna Seca – først blev han sendt gennem et reklameskilt, og siden fik han en straf for et sammenstød med Marcus Armstrong.

Fra pole kom Palou godt afsted i sin racer fra Chip Ganassi Racing, men fik hurtigt selskab af Kyle Kirkwood, som gik forbi i sving 2, mens Felix Rosenqvist holdt sin tredjeplads i infight med Rossi og Herta – altimens Will Powers start gik fra skidt til værre, da han blev hængt godt og grundigt til tørre i en duel og endte en tur i sandet. Power kom ud som nummer 25. I forsøget på at komme forbi, var flere kørere tidligt inde – først Ericsson og Power, mens Rossi og Rosenqvist fulgte efter. Kirkwood blev ude og forsøgte at holde fast, men blev siden overhalet.

Christian Lundgaard var nede som nier og endte i en duel med Scott McLaughlin, men da McLaughlin forsøgte sig på indersiden af danskeren, så røg Lundgaard gennem gruset og et reklameskilt med lidt tidstab til følge. Senere – efter de sidste stop på omrgang 66, var Lundgaard igen i infight med en stribe kørere og kæmpede godt på for et godt resultat. Men på omgang 75 endte det med et sammenstød, da han forsøgte at komme indenom Marcus Armstrong i sving 4 – Armstrong spandt af, og Lundgaard fik en dyr drivethrough for avoidable contact.

Christian Rasmussen endte med en 13. plads på Laguna Seca og rundede sit løb af som næstbedste rookie.

I mål fik Alex Palou på en hektisk genstart bare fire omgange fra mål sikret sejren. Palou var her førende og kunne trække fra Colton Herta, mens Alex Rossi ikke kunne hænge på Herta heller. Romain Grosjean tog fjerdepladsen foran Kyle Kirkwood, og for Christian Lundgaard endte det hele med straffen og en lidt sur 15. plads, mens Christian Rasmussen tog en 13. plads med sig fra Californien og blev næstbedste rookie. Lige bag Nolan Siegel, som Rasmussen kæmpede hårdt med i Indy NXT.


Indycar er tilbage den 7. juli, når turen går til endnu en amerikansk klassiker, nemlig Mid-Ohio og Honda Indy 200 at Mid-Ohio.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: